Recept voor kniepertjesdeeg
Dit recept geeft meer een deeg dan een beslag. Je kneedt de ingrediënten tot een deeg en verdeelt dit in kleine balletjes. Deze balletjes bak je tot kniepertjes.
Bereidingstijd: 20 min.
Voor rollegies is dit recept niet geschikt; de wafel wordt namelijk te dik om goed te rollen. Deze werkwijze wordt vaak gebruikt tijdens demonstraties of tijdens kerstmarktverkopen voor het goede doel. Door te kiezen voor deegballetjes in plaats van dun, lopend beslag werk je namelijk veel schoner.
Dit heb je nodig:
- 500 g bloem
- 200 g witte basterdsuiker
- 200 g kristalsuiker
- 200 g margarine
- 2 eieren
- Zakje vanillesuiker
- Snuf kaneel
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten in een ruime kom.
- Kneed tot een egaal deeg.
- Verdeel dit in balletjes ter grootte van een walnoot.
- Vet een kniepertjesijzer in en bak elk balletje tot een mooi kniepertje.
- Laat het afkoelen op een koekjesrooster of rek.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.