Pumpkin pie s’mores
Pumpkin pie s’mores. De herfst is bij uitstek het seizoen dat ons een overvloedige oogst geeft. Landleven dook de keuken in en maakte deze verrassende recepten met en voor pompoen!Â
Aantal: 8 stuks
Bereidingstijd: 15 min.
Â
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 16 gemberkoekjes
- 8 marshmallows
- 8 tl pompoenpuree
- 1 tl pumpkin spice mix
Zo ga je te werk:
Bereidingswijze
- Leg acht koekjes met de onderkant naar boven op een bakplaat.
- Leg op elk koekje een marshmallow.
- Zet de bakplaat in een op 175 graden voorverwarmde oven (of onder de grill) en bak de koekjes tot de marshmallows goudkleurig zijn.
- Meng ondertussen de pompoenpuree met de specerijen.
- Haal de koekjes uit de oven en leg op elke marshmallow een schepje pompoenpuree.
- Dek af met de overige koekjes en serveer direct.Â
Tip: Voor de authentieke s’mores-ervaring roostert u de marshmallows natuurlijk aan een stok boven een kampvuur. Stel de s’mores daarna op dezelfde manier samen als hierboven omschreven.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.