Pompoensoep van Gery Roest

Pompoensoep van Gery Roest

De Zuid-Hollandse familie Roest kweekt pompoenen. Gery Roests lievelingspompoen voor de soep is de Uchiki Kuri. “Die is vol van smaak en je hoeft hem niet te schillen.” Ook Hokkaido kan voor de soep gebruikt worden.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 750 g Uchiki Kuri-pompoen
  • 15 g boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l kippenbouillon
  • wat zout en versgemalen zwarte peper

Zo ga je te werk

Ingrediënten zijn voor ongeveer 1,5 liter soep.

  1. Snijd de pompoen in grove stukjes.
  2. Breng in een pan een laag water aan de kook.
  3. Kook hierin de pompoenstukjes in ongeveer vijftien minuten gaar.
  4. De pompoen is gaar als hij zacht is.
  5. Giet de pompoen af en pureer de stukjes met een staafmixer of blender.
  6. Voeg peper en zout toe aan de pompoenpuree en laat hem enkele minuten sudderen. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  7. Laat de boter smelten in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook zachtjes.
  8. Voeg dit vervolgens toe aan de pompoenpuree.
  9. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel nog even doorkoken.
  10. Serveer de soep met brood.

Tip: Voeg wat stukjes gebakken kip of spek, een fijngesneden prei en stukjes (rode) paprika toe.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.