Pompoencinno

Pompoencinno

Pompoenen: ze zijn er in overvloed maar wat moet je ermee? Charlotte Doens weet er wel raad mee. Zij maakte er een heerlijk drankje van. Ze deelt haar recept voor een heerlijke pompoencinno met ons. 

Aantal: 4 koppen
Bereidingstijd: 40 min.

Advertorial

Nieuwe winkel Bardale

John Bardale opent de nieuwste winkel aan de Hoofdstraat 47e in Gorssel. Landelijke collecties meubels en kleding voor dames & heren en leuke cadeaus.

10% KORTING

Nieuwe winkel Bardale

Dit heb je nodig:

Voor de pompoenpuree:

  • 300 g pompoen (Butternut)
  • 100 ml water
  • 100 ml witte wijn
  • 1 steranijs
  • ½ el gemalen kaneel
  • paar peperkorrels
  • paar kruidnagels
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 75 g kristalsuiker

Verder voor vier koppen pompoencinno:

  • 600 ml volle melk
  • 150 g witte chocolade, in kleine stukjes

Zo ga je te werk:

  1.  Schil de pompoen en verwijder de pitten.
  2. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken.
  3. Leg ze in de pan en voeg het water, de wijn, de specerijen, het vanillestokje en de suiker toe. Breng het geheel op een rustig vuur aan de kook. Laat het een half uur zachtjes sudderen
  4. Verwijder de specerijen en pureer (met een staafmixer) de inhoud van de pan tot een fluweelzachte puree. 
  5. Breng 500 ml melk aan de kook en giet deze over de witte chocolade. Roer het mengsel zodat de chocola smelt. 
  6. Schuim de overige 100 ml melk op in een melkschuimer.
  7. Schep in elk glas een portie pompoenpuree, op kamertempratuur. Verdeel daarna de warme witte chocolademelk over de glazen. Maak de pompoencinno helemaal af met de opgeschuimde melk en een sufje kaneelpoeper. 

Heb je teveel pompoenpuree gemaakt? Geen probleem. Verdeel de overgebleven puree over een ijsblokjesvorm, zo kun je het makkelijk in porties bewaren. Om de puree makkelijk in de vorm te krijgen kun je haar in een spuitzak doen. 


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.