Pompoencake
Recept voor pompoencake met rietsuiker, rozijnen en eieren. Lees hier hoe je eenvoudig zelf thuis de lekkerste pompoencake kunt maken.Â
Bereidingstijd: 1 uur
Dit heb je nodig voor de pompoencake:
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g rietsuiker
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 tl koekkruiden
- 2 tl zuiveringszout (baking soda)
- 150 g rozijnen
- snufje zout
- 4 eieren
- 200 g boter, gesmolten
- 1 mandarijn, uitgeperst
- 500 g vruchtvlees van een pompoen, geraspt
Zo maak je de pompoencake:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng alle ‘droge’ ingrediënten in een kom en roer ze goed door elkaar.
- Meng in een andere kom de eieren, de (afgekoelde) gesmolten boter, het mandarijnsap en het geraspte vruchtvlees.
- Roer het ‘natte’ mengsel door het ‘droge’ mengsel en meng tot een homogeen geheel.
- Giet dit beslag in de tulbandvorm en bak de taart in veertig minuten gaar.
- Laat de taart tien minuten afkoelen en stort hem daarna uit de vorm.
Lekker met een roomkaasglazuur. Een lekker glazuur om op plakjes van deze tulband te smeren maak je op de volgende manier.
- Roer 185 gram roomkaas los met 100 gram volle kwark, 1 flinke eetlepel poedersuiker en 2 eetlepels ahornsiroop.
Tip: afhankelijk van de soort pompoen kan het vruchtvlees wat vochtiger of droger zijn. Als het geheel vrij vochtig is, verleng dan de baktijd.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.