Home > Lekker eten > Bijgerechten > Pompoenbitterballen
Pompoenbitterballen
Pompoenbitterballen zijn niet heel erg bekend, maar het is wel een fantastisch borrelhapje. Perfect voor feestjes waar je eens iets anders op tafel wilt zetten. Charlotte Doens deelt haar recept.
Aantal: 15 stuks
Bereidingstijd: 40 min.
Dit heb je nodig:
- 550 gram pompoen
- 1 ui
- 2 el (olijf)olie
- handjevol munt, gewassen en fijngesneden
- 100 g kaas, geraspt
- 1 tl (kruiden)zout
- 1 tl kerriepoeder
- 100 g bloem
- 1 ei
- 1 el aardappelzetmeel
- olie om te frituren
Zo ga je te werk:
- Snij de pompoen in blokjes van 1,5 centimeter en snij de ui heel fijn.
- Kook de pompoen gaar in een laagje water.
- Verhit een flinke scheut olie en bak de ui aan.
- Giet de pompoen af en prak die met een vork tot grove puree.
- Meng de pompoen met de ui, de munt, de kaas, het zout en het kerriepoeder. Voeg hier ook 50 gram bloem aan toe en meng goed.
- Proef of het mengsel op smaak is: voeg eventueel meer kruiden en specerijen toe.
- Rol het deeg in 15 balletjes.
- Klop het ei los.
- Meng de resterende bloem met het aardappelzetmeel. Doe dit daarna in een diep bord.
- Haal de balletjes eerst door het ei en daarna door het bloemmengsel.
- Frituur de pompoenbitterballen in de frituurpan of in een pan met een flinke laag olie. Bak ze 3 tot 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.