Pesto invriezen

Pesto invriezen

De heerlijke geur en smaak van basilicum is lastig te bewaren; bij het drogen verliest het blad een deel van zijn aroma, en invriezen geeft natte en minder lekkere blaadjes. Mijn beste bewaarmethode is het invriezen van pesto.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

Ingrediënten: 

  • 80 gram pijnboompitjes 
  • 35 gram vers geraspte Parmezaanse kaas 
  • 2 grote handenvol verse basilicumblaadjes 
  • 1 teen knoflook, gepeld 
  • scheutje olijfolie 

Zo ga je te werk:

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat afkoelen.
  2. Was en droog de basilicumblaadjes.
  3. Maal de knoflook en de pijnboompitten in een keukenmachine of vijzel fijn.
  4. Voeg de basilicumblaadjes en de Parmezaanse kaas toe en maal ook fijn.
  5. Meng er vervolgens olijfolie door tot de pesto smeuïg is. Zelf vind ik het fijn om de pesto in een ijsblokjesvorm in te vriezen.
  6. Als de blokjes bevroren zijn haal ik ze eruit en bewaar ze verder los gestort in een zakje in de vriezer. 

Tip:

”Ik gebruik ze in bijvoorbeeld soep, saus en pasta; aan het eind van de kooktijd laat ik één of meerdere bevroren blokjes in het gerecht smelten en nog een minuutje meekoken.”


Diana Stek
Door
Diana Stek

Moestuinexpert Diana Stek zoekt in haar tuin het liefst een natuurlijk evenwicht waarbij zij niet hoeft in te grijpen. Maar als het te gek wordt, weet zij met ingrediënten uit de tuin en uit haar keukenkastjes opkikkers voor de planten te brouwen of afschrikkers voor insecten.