Perzik framboosplaatkoek

Perzik framboosplaatkoek

Verwerk je verse of ingevroren frambozen in deze heerlijke plaatkoek.
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig

  • 250 g zachte boter
  • 180 g suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 250 g bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 blikken perziken
  • 400 g frambozen
  • 400 ml crème fraîche
  • 600 ml slagroom
  • 2 zakjes klopfix

Zo ga je te werk

  1. Klop de boter met de gewone suiker en één zakje vanillesuiker tot een romige, bleke massa.
  2. Voeg één voor één de eieren toe, zodat ze goed opgenomen worden.
  3. Zeef in een andere kom de bloem met het bakpoeder en een snufje zout.
  4. Voeg dit toe aan de boter en meng tot een mooi cakebeslag.
  5. Vet een groot bakblik in met boter of bedek het met bakpapier. Verdeel het beslag erover.
  6. Laat de perziken goed uitlekken en snijd ze in dunne partjes.
  7. Verdeel een derde van de perziken over het beslag samen met de helft van de frambozen.
  8. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de plaatkoek ongeveer 35 minuten in het midden van de oven.
  9. Laat de koek volledig afkoelen.
  10. Meng de crème fraîche met twee zakjes vanillesuiker.
  11. Klop de slagroom stijf met de klopfix en roer er voorzichtig de crème fraîche door.
  12. Verdeel de room over de koek en garneer met de overige partjes perzik en de helft van de overgebleven frambozen.
  13. Pureer de resterende frambozen (voeg eventueel wat suiker toe) en verdeel ook deze puree over de koek.
  14. Snijd de plaatkoek in stukken en serveer direct.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.