Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Open tosti met zuurkool
Een tosti op een open vuurtje maken is erg leuk! Let op: laat het vuur niet te hoog worden, dan verbrandt de tosti. Verplaats de tosti naar de rand...
Rösti met worst en uienjam
Rösti is een soort pannenkoek van geraspte aardappels; van binnen lekker zacht en van buiten met een krokant korstje. Lekker met ambachtelijke worst,...
Winterpasta met spek, kaas en kool
Deze pasta met gestoofde witte kool met spekjes, knoflook en tijm en een flinke hand oude kaas is een makkelijk te maken wintergerecht. Dit heb je...
Langzaam gestoofd lamsvlees
Heel langzaam gegaard lamsvlees met savooiekool, dat is echt fijn winters eten. Romige, gekookte polenta past hier perfect bij, maar u kunt het ook...
Gebakken polenta met paddenstoelen
Gebakken polenta met paddenstoelen, tijm en belegen kaas. Dit heb je nodig: 2 tl zout 500 g polenta 400 g paddenstoelen (kastanjechampignons of...
Aardappelgratin
Deze gratin heeft laagjes aardappel, zuurkool, gekaramelliseerde ui, spekjes en lekker veel geraspte pittige kaas. Dit heb je nodig: 1 kg vastkokende...
Fries suikerbrood
Maak zelf dit heerlijke Friese suikerbrood. Deze hoeveelheden zijn genoeg voor één bofferd (van 1.250 gram), anderhalf groot suikerbrood of drie...
Walnoot-karameltaartje
 Heerlijk na een lange winterse wandeling met een kop warme koffie, bij het vuur natuurlijk! Dit heb je nodig:       Voor het deeg 350 g bloem...
Scones
Deze heerlijke scones zijn makkelijk te maken en leuk voor bijvoorbeeld een high tea. Dit heb je nodig: 250 g bloem snuf zout 40 g suiker 2 ½ tl...
Appeltaart met noten en kweeappelgelei
Heerlijke appeltaart met noten, kaneel en kweeappelgelei. Dit heb je nodig: 300 g bloem 100 g suiker, plus 2 el voor de vulling snuf zout 200 g koude...
Kweeappelgelei
De pitjes van kweeappels bevatten heel veel pectine. Daardoor kun je er heel goed een gelei van maken. Kweeappelgelei is lekker op toast of met...
Kweeappelsiroop
Van het sap van kweeappels maak je heel gemakkelijk siroop. Bij kweepeer zou je misschien wat specerijen toevoegen als steranijs, kardemom of...