Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Cheesecake met bosbessen
Dit is een gebakken cheesecake, ook wel bekend als een New Yorkse cheesecake. Deze taart is machtig, romig en ronduit decadent. Een klein stukje is...
Victoria sponge
Een typisch Engelse taart die men serveert in tearooms en bij high teas. De basis bestaat uit twee ronde cakes met daartussen frambozenjam en...
Vanille-honingpeertjes
Een karweitje waar je lekker rustig van wordt: op je gemak een emmer stoofpeertjes schillen. En daarna? Stoven met vanille bijvoorbeeld....
Appelcake
Deze appelcake is heel snel te maken als er onverwacht bezoek komt. De luchtig geklopte eiwitten maken het beslag extra licht. Volg Klaske in dit...
Wortelcakejes of worteltaart
Worteltaart is een van de succesrecepten voor verjaardagen van Landlevens culinair redacteur Klaske. “Ik bak de worteltjestaart weleens als cupcakes,...
Appelroosjestaart
Het is altijd leuk om iets verrassends te bakken. Maak bijvoorbeeld eens deze lieflijke appelroosjestaart en tover een glimlach op het gezicht van...
Stroopwafels bakken
Zelf stroopwafels bakken? In dit filmpje laat culinair redacteur Klaske Bakker van Landleven zien hoe je dat doet. Zij bakt haar favoriete knapperige...
Jam maken
Jam maken is niet moeilijk en kan het hele jaar door. Of je nu ’s zomers vers fruit gebruikt, of je gebruikt ingevroren vruchten, de jam wordt even...
Mosterd maken
Mosterd maken is heel simpel. Met een paar ingrediënten en een keukenmachine of staafmixer maak je mosterd precies naar je eigen smaak. Culinair...
Mosterdsoep maken
Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep. Gebruik jouw...
Krentjebrij maken
Krentjebrij of watergruwel maakt je met ouderwetse gort en bessensap. Je eet het bij de vla of de yoghurt. Culinair redacteur Klaske Bakker van...
Buxus stekken
Het recept voor mooi gevormde, lichtgroene buxus is vaak snoeien. Gooi het snoeiafval niet op de composthoop, maar maak er stekjes van. Zo vermeerder...