Lentequiche met groene groentes

Knisperende laagjes filodeeg vormen de bodem van deze quiche. Ik koop het deeg vers uit de koeling, maar filodeeg uit de vriezer is beter verkrijgbaar...

Groene gazpacho

Een heel bijzonder soepje dat je koud serveert als zomers voor- of lunchgerecht. Hoe kouder, hoe lekkerder. Je kan zelfs wat ijsklontjes toevoegen...

Ijsjes met aardbei, munt en citroenlimonade

De zomer is weer volop in gang: de warme zon die tussen de bomen op ons neerschijnt; de temperaturen die stijgen; het zwembadwater dat rond je enkels...

Slemp

Slemp lijkt een beetje op chai latte, het is melk gearomatiseerd met suiker, thee en specerijen als kaneel, kruidnagel en saffraan. Je drinkt het warm...

Recept: cheesecake met bosbessen

Dit is recept voor een gebakken cheesecake, ook wel bekend als een New Yorkse cheesecake. Deze taart is machtig, romig en ronduit decadent. Een klein...

Victoria sponge

Een typisch Engelse taart die men serveert in tearooms en bij high teas. De basis bestaat uit twee ronde cakes met daartussen frambozenjam en...

Vanille-honingpeertjes

Een karweitje waar je lekker rustig van wordt: op je gemak een emmer stoofpeertjes schillen. En daarna? Stoven met vanille bijvoorbeeld....

Appelcake

Deze appelcake is heel snel te maken als er onverwacht bezoek komt. De luchtig geklopte eiwitten maken het beslag extra licht. Volg Klaske in dit...

Wortelcakejes of worteltaart

Worteltaart is een van de succesrecepten voor verjaardagen van Landlevens culinair redacteur Klaske. “Ik bak de worteltjestaart weleens als cupcakes,...

Appelroosjestaart

Het is altijd leuk om iets verrassends te bakken. Maak bijvoorbeeld eens deze lieflijke appelroosjestaart en tover een glimlach op het gezicht van...

Stroopwafels bakken

Zelf stroopwafels bakken? In dit filmpje laat culinair redacteur Klaske Bakker van Landleven zien hoe je dat doet. Zij bakt haar favoriete knapperige...

Jam maken

Jam maken is niet moeilijk en kan het hele jaar door. Of je nu ’s zomers vers fruit gebruikt, of je gebruikt ingevroren vruchten, de jam wordt even...