Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Kardemombroodjes in potjes
Serveer deze broodjes in een potje bij een winterse soep. Lekker als voorafje bij het kerstdiner, of als bijzonder lunchgerecht. Aantal: 12 stuks...
Zoute boontjes met aardappel- mosterdpuree
Zoute boontjes zijn een ouderwetse manier om boontjes in te maken. Ze hebben een uitgesproken smaak, voor velen smaken ze als ‘vroeger’. Je kan ze...
Bietjesstoofpot
Een heerlijke stoofpot met de diepe, aardse smaak van biet. Laat het geheel lekker lang op een zacht vuurtje pruttelen om de smaak te concentreren....
Rode kool in het zoetzuur
Rode kool inmaken in zoetzuur is heel makkelijk en smaakt lekker als bijgerecht bij wild. Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je nodig: 1 kleine rodekool...
Havermoutcake
Dit recept lijkt op een muffinrecept, alleen voeg je hier bosbessen toe en bak je de havermoutcake in een cakeblik. Bereidingstijd: 1,5 uur Dit heb je...
Kiwi- aardbeismoothie
Wist je dat kiwi’s zich goed laten invriezen? Het is zeker niet moeilijk: schil de kiwi’s, snijd het vruchtvlees in stukjes en stop ze in de vriezer....
Havermout shake
Soms heb je niet altijd de tijd om lekker uitgebreid te ontbijten. Dan wil je juist even snel wat kunnen eten voor je weg moet. Deze havermout shake...
Kiwi jam
Maak eens een verrassende jam van kiwi’s. Daarmee begin je de dag fruitig en krijg je op een lekkere manier direct wat vitamines binnen. De jam is...
Originele Bircher-muesli
Eigenlijk alle muesli- en cruesli-producten die u tegenkomt in het supermarktschap vinden hun oorsprong in dit recept uit 1900 van de Zwitserse arts...
Zuurkool van rode kool
Christian Weij: “Je kunt niet alleen van witte maar ook van rode kolen prima zuurkool maken. Wanneer je hiermee een stamppot bereidt, is een mooie...
Gekleurde aardappels uit de oven
Er valt met aardappels meer te beleven dan alleen het bekende bintje. Met deze soorten zet je een aardappelschotel op tafel die er niet alleen anders...
Traditionele stroopwafels
Traditionele stroopwafels maak je met gist, daardoor zijn ze wat luchtiger en dikker dan knapperige wafels. Om ze te bakken gebruik je een...