Bladerdeeghapjes met bonen en witte chocolade

Lezeres Anneke Bontekoe noemt deze bladerdeeghapjes krôkjes. Maak ze met elke soort gedopte boon die je voorhanden hebt. Met de ingrediënten maak je...

Mexicaanse chili

De botten van de schenkel geven extra veel smaak. Hoe langer je deze chili laat stoven, hoe lekkerder hij wordt! Je eet ’m zo, met rijst of als...

Wollige lammetjespap

Een kommetje warme pap verwarmt en vult de koude mens. De gerechten zijn nog net zo simpel en smakelijk als vroeger, maar speciaal voor smulpapen die...

Karnemelkse gortepap

Maak eens ouderwetse gortepap. Serveer op de ouderwetse manier met stroop of suiker. Ook lekker met een snufje kaneel en een rijpe banaan die in grove...

Ouderwetse erwtensoep

Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt....

Nieuwerwetse erwtensoep

Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt....

Balsamicobietjes uit de oven

Verrassend: deze bietjes uit de oven, geglaceerd met balsamico-azijn en honing. Serveer deze jonge bietjes als herfstig bijgerecht. Bereidingstijd: 45...

Chilistoof met chocolade

Dit gerecht is extra lekker met zelfgemaakte tomatensaus. Door de chocolade én door lekker lang te pruttelen krijgt de chili een heerlijke diepe,...

Regenbooghutspot: net even anders dan anders

Regenbooghutspot is een beetje anders dan normale hutspot. In plaats van gewone wortels gebruik je hier wortels met verschillende kleuren. De uien...

Ontspannende kruidenthee

Met verse kruiden en bloemen uit eigen tuin zet je snel een bijzondere pot tuinthee. En heb je de smaak te pakken? Maak dan zelf een theetuintje,...

Broodrecept

Samen genieten van brood met dit overheerlijke recept. bereidingstijd: 45 min Dit heb je nodig: 1400 g tarwebloem of volkorenmeel 95 g verse gist 50 g...

Zoervleisch oet Limburg

Dit heerlijke recept voor zuurvlees met appelstroop is ideaal voor een mooie herfst- of winteravond. Aantal personen: 4-6 Bereidingstijd: 3 uur Dit...