Groese paptoarten

De paptaart komt oorspronkelijk uit Groede in West-Zeeuws-Vlaanderen. De paptaarten werden gegeten tijdens de kermis, de meikoopdag, een...

Bosbessenmuffins

Muffins zijn de klassieke manier om bosbessen te verwerken. De muffins zijn erg lekker bij de koffie of thee, maar ook als ontbijt zijn ze niet te...

Snelle bosbessenchutney

Beleg knapperige bolletjes of pistoletjes met wat frisse blaadjes sla, jonge Hollandse geitenkaas en een schep van deze heerlijke, kruidige...

Muntsiroop

Slechts een paar simpele ingrediënten heb je nodig voor zelfgemaakte muntsiroop. Leng de siroop aan met koel water voor een heerlijk fris en zomers...

Perenjam met vanille

Een goed perenjaar? Kook jam van de peren. Deze perenjam met vanille smaakt heerlijk op een boterham, een scone of bij een kaasplankje!...

Cheesecakes in een glaasje

Maak cheesecake (ook bekend als ‘monchou-taart’) eens niet in een gewone springvorm, maar in allemaal kleine glaasjes. Een leuke manier om kleine...

Zomerse tomatensaus

Culinair redacteur Klaske maakt haar tomatensaus elke keer op een andere manier; het is maar net wat ze voor handen heeft. Hier het basisrecept....

Zelfgemaakte pesto

Nog veel basilicum in de tuin? Maak zelf pesto en weck deze om ook tijdens de koudere maanden van wat zonnewarmte te genieten! Bereidingstijd: 45 min....

Gepofte biet met feta

Een herfstig bijgerecht van malse, jonge bietjes, zo uit de grond. Kan ook als vegetarisch voorgerecht. Bereidingstijd: 45 min. Dit heb je nodig: 1,5...

Perentaartje met blauwe kaas

Een heerlijk hartig voorgerecht dat prima bij het einde van de zomer past. Combineer de taartjes met een robuuste salade voor een vegetarisch...

Grutjespap

Een kommetjes warme pap verwarmt en vult de koude mens. Zoals deze grutjespap, met muesli en stroop. Bereidingstijd: 25 min. Dit heb je nodig: 90 g...

Ouderwetse bonenschotel

Reade krobben zijn ouderwetse bewaarbonen uit de Friese Wouden. Maar dit recept kan je maken met elk soort gedopte boon. Verse boontjes hoef je niet...