Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Perenjam met vanille
Een goed perenjaar? Kook jam van de peren. Deze perenjam met vanille smaakt heerlijk op een boterham, een scone of bij een kaasplankje!...
Cheesecakes in een glaasje
Maak cheesecake (ook bekend als ‘monchou-taart’) eens niet in een gewone springvorm, maar in allemaal kleine glaasjes. Een leuke manier om kleine...
Zomerse tomatensaus
Culinair redacteur Klaske maakt haar tomatensaus elke keer op een andere manier; het is maar net wat ze voor handen heeft. Hier het basisrecept....
Zelfgemaakte pesto
Nog veel basilicum in de tuin? Maak zelf pesto en weck deze om ook tijdens de koudere maanden van wat zonnewarmte te genieten! Bereidingstijd: 45 min....
Gepofte biet met feta
Een herfstig bijgerecht van malse, jonge bietjes, zo uit de grond. Kan ook als vegetarisch voorgerecht. Bereidingstijd: 45 min. Dit heb je nodig: 1,5...
Perentaartje met blauwe kaas
Een heerlijk hartig voorgerecht dat prima bij het einde van de zomer past. Combineer de taartjes met een robuuste salade voor een vegetarisch...
Grutjespap
Een kommetjes warme pap verwarmt en vult de koude mens. Zoals deze grutjespap, met muesli en stroop. Bereidingstijd: 25 min. Dit heb je nodig: 90 g...
Ouderwetse bonenschotel
Reade krobben zijn ouderwetse bewaarbonen uit de Friese Wouden. Maar dit recept kan je maken met elk soort gedopte boon. Verse boontjes hoef je niet...
Bladerdeeghapjes met bonen en witte chocolade
Lezeres Anneke Bontekoe noemt deze bladerdeeghapjes krôkjes. Maak ze met elke soort gedopte boon die je voorhanden hebt. Met de ingrediënten maak je...
Mexicaanse chili
De botten van de schenkel geven extra veel smaak. Hoe langer je deze chili laat stoven, hoe lekkerder hij wordt! Je eet ’m zo, met rijst of als...
Wollige lammetjespap
Een kommetje warme pap verwarmt en vult de koude mens. De gerechten zijn nog net zo simpel en smakelijk als vroeger, maar speciaal voor smulpapen die...
Karnemelkse gortepap
Maak eens ouderwetse gortepap. Serveer op de ouderwetse manier met stroop of suiker. Ook lekker met een snufje kaneel en een rijpe banaan die in grove...