Radijsdip met gerookte makreel

Serveer deze dip met stukjes bleekselderij, of als broodbeleg op een luxe broodje. Bereidingstijd: 10 min. Dit heb je nodig: Ā½ gerookte makreel 185 g...

Kersen chocoladebrownies

Deze brownies met kersen zijn extra lekker met vanille-ijs of lobbige slagroom. Bereidingstijd: 40 min. Dit heb je nodig: 150 g pure chocolade...

Kandeel

In de zeventiende eeuw waren het de welgestelde moeders die in het kraambed kandeel, bereid met peperdure specerijen, kregen als versterkende drank....

Geroosterde radijsjes met bieslookvinaigrette

Radijsjes roosteren in de oven haalt het pittige van rauwe radijzen af, en maakt ze wat zoetig. Een verrassend groente-bijgerecht, geserveerd met...

Suukerspekkn of Zeeuwse babbelaars

Vroeger werd een babbelaar een ā€˜suukerspekā€™ genoemd. Bij het tweede bakje koffie werd deze vaak geserveerd. De naam babbelaar is ontstaan omdat het...

Kaneelsuiker radijs chips

Knapperig zoete chips van radijs, lekker bij een zomers drankje. Bereidingstijd: 1 uur Dit heb je nodig: 15 radijsjes, zonder groen 1 el suiker 1 tl...

Brood bakken met meel van de molen

Ons land kent nog tal van ouderwetse korenmolens. Soms is er ook een winkeltje bij waar het gemalen goed te koop is. Wil je zelf brood bakken? Maak...

Courgettes in zoetzuur

Weet je op het laatst ook niet meer wat je met je courgettes aan moet? Maak ze in in zoetzuur. Bekijk ook ons recept courgette en ui in zoetzuur....

Groese paptoarten

De paptaart komt oorspronkelijk uit Groede in West-Zeeuws-Vlaanderen. De paptaarten werden gegeten tijdens de kermis, de meikoopdag, een...

Bosbessenmuffins

Muffins zijn de klassieke manier om bosbessen te verwerken. De muffins zijn erg lekker bij de koffie of thee, maar ook als ontbijt zijn ze niet te...

Snelle bosbessenchutney

Beleg knapperige bolletjes of pistoletjes met wat frisse blaadjes sla, jonge Hollandse geitenkaas en een schep van deze heerlijke, kruidige...

Muntsiroop

Slechts een paar simpele ingrediƫnten heb je nodig voor zelfgemaakte muntsiroop. Leng de siroop aan met koel water voor een heerlijk fris en zomers...