Kaneelsuiker radijs chips

Knapperig zoete chips van radijs, lekker bij een zomers drankje. Bereidingstijd: 1 uur Dit heb je nodig: 15 radijsjes, zonder groen 1 el suiker 1 tl...

Brood bakken met meel van de molen

Ons land kent nog tal van ouderwetse korenmolens. Soms is er ook een winkeltje bij waar het gemalen goed te koop is. Wil je zelf brood bakken? Maak...

Courgettes in zoetzuur

Weet je op het laatst ook niet meer wat je met je courgettes aan moet? Maak ze in in zoetzuur. Bekijk ook ons recept courgette en ui in zoetzuur....

Zelf doen in de tuin: hortensia’s stekken

Een boerentuin vol hortensia’s is voordelig aan te leggen door de bloemrijke planten zelf te vermeerderen. We leggen je stap voor stap twee methodes...

Groese paptoarten

De paptaart komt oorspronkelijk uit Groede in West-Zeeuws-Vlaanderen. De paptaarten werden gegeten tijdens de kermis, de meikoopdag, een...

Bosbessenmuffins

Muffins zijn de klassieke manier om bosbessen te verwerken. De muffins zijn erg lekker bij de koffie of thee, maar ook als ontbijt zijn ze niet te...

Snelle bosbessenchutney

Beleg knapperige bolletjes of pistoletjes met wat frisse blaadjes sla, jonge Hollandse geitenkaas en een schep van deze heerlijke, kruidige...

Muntsiroop

Slechts een paar simpele ingrediënten heb je nodig voor zelfgemaakte muntsiroop. Leng de siroop aan met koel water voor een heerlijk fris en zomers...

Perenjam met vanille

Een goed perenjaar? Kook jam van de peren. Deze perenjam met vanille smaakt heerlijk op een boterham, een scone of bij een kaasplankje!...

Cheesecakes in een glaasje

Maak cheesecake (ook bekend als ‘monchou-taart’) eens niet in een gewone springvorm, maar in allemaal kleine glaasjes. Een leuke manier om kleine...

Zomerse tomatensaus

Culinair redacteur Klaske maakt haar tomatensaus elke keer op een andere manier; het is maar net wat ze voor handen heeft. Hier het basisrecept....

Zelfgemaakte pesto

Nog veel basilicum in de tuin? Maak zelf pesto en weck deze om ook tijdens de koudere maanden van wat zonnewarmte te genieten! Bereidingstijd: 45 min....