Bagels met roomkaas en bosbessen-limoenjam

Zelfgebakken bagels zijn een ware traktatie. Vooral als je ze belegt met een dikke laag roomkaas en wat zelfgemaakte bosbessenjam. Ingredienten 500 g...

Bosbessengelei

Gek op bakken? Probeer dan eens deze vulling van bosbessen en sinaasappelsap. Je kunt de vulling inmaken voor later gebruik in bijvoorbeeld een...

Tips voor bosbessen plukken

Met het hele gezin bosbessen plukken is een leuk én nuttig uitje. Kinderen hebben plezier aan het plukken en leren daarnaast dat er heel wat lekkers...

Mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is niet moeilijk en het is zo klaar. Zonder overbodige toevoegingen maak je zo een heerlijke smaakmaker voor bij bijvoorbeeld...

Zelfgemaakte taaitaai

Veel mensen bakken eens per jaar pepernoten. Soms ook wel speculaasjes of zelfs een amandelletter. Maar taaitaai maken is niet iets wat de thuisbakker...

Sap koken met een sappan

Zelf sap koken is een manier van inmaken die niet veel mensen meer gebruiken. Jammer, want het is de moeite meer dan waard! Redacteur Klaske Bakker...

Zelf olie persen

Veel mensen die buitenaf wonen hebben iedere herfst een aardige oogst aan noten. Jammer genoeg zijn er niet veel opties om de opbrengst te verwerken....

Vruchtenbowl van Marie-José Mol

Marie-José Mol: “Dit is mijn vruchtenbowl waar ik in de buurt en bij de familie bekend om sta, en ik ben er ook best trots op. Als basis voor de bowl...

BBQ-spiesen met kerriekip en groentes

Deze spiesen zijn een leuke afwisseling voor op de BBQ. De pittige kipspiesjes met radijs zien er ook nog eens prachtig uit. Bereidingstijd: 30 min. +...

Kruiden bewaren

In de zomer haal je verse kruiden eenvoudig uit je eigen kruidentuin. Laat het groen niet verwelken en verwerk de planten nu in olie, azijn en suiker....

Alles over wecken en inmaken

Wecken is als culinaire traditie toegevoegd aan de Unesco-Werelderfgoedlijst van immaterieel erfgoed. Carolina Verhoeven van de Landskeuken is in...

Vruchtenwijn maken

Wijnmaken heeft iets van alchemie. Bij het wijnmaken verandert vruchtensap eerst in een onappetijtelijke bruisende massa en gaandeweg in helder...