Knoflooksoep met houthakkersbrood

De anders zo scherpe knoflook krijgt in dit recept een zachte smaak. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 50 min. Dit heb je nodig: 20-25 tenen...

Vijgenbrood met geitenkaas

Genoeg voor twaalf smakelijke boterhammen. Bereidingstijd: 150 minuten (inclusief rijzen en bakken) Dit heb je nodig: 275 g bloem 4 g gedroogde gist 2...

Stevige knolselderijsoep

Deze stevige knolselderijsoep serveer je met gerookte forel en frisse tuinkers. Heerlijk als voorgerecht op een winterse avond. Aantal personen: 4...

Sigrids voorjaarssoep

Gebruik de wilde groenten uit je tuin of border in dit frisse voorjaarssoepje. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 20 minuten Dit heb je nodig: klontje...

Gevulde daglelies

Een bijzonder borrelhapje waarmee je je gasten zeker verrast. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 15 minuten Dit heb je nodig: 4 daglelies...

Amuse met garnalen en grapefruit

Een feestelijke amuse met Hollandse garnalen en frisse grapefruit. Aantal personen: 8 Bereidingstijd: 15 min Dit heb je nodig: 2 grapefruits, dik...

Heldere paddenstoelensoep

Heldere paddenstoelensoep met een hoedje van bladerdeeg. Aantal personen: 6 bereidingstijd: 40 min Dit heb je nodig: 150 g witte champignons 150 g...

Aardappel-preisoep recept met gerookte ham

Aardappel-preisoep maken, hoe doe je dat? Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte...

Aardappeltortilla met rode ui en knoflook

Voor dit gerecht kun je prima gekookte aardappelen die overgebleven zijn van de vorige dag gebruiken. Voorgekookte kant-en-klare aardappelblokjes uit...

Pompoensoep van Gery Roest

De Zuid-Hollandse familie Roest kweekt pompoenen. Gery Roests lievelingspompoen voor de soep is de Uchiki Kuri. “Die is vol van smaak en je hoeft hem...

Makkelijke kippensoep

Deze soep is lekker hartig, zit vol groente en ligt niet zwaar op de maag. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Gebruik dan een zak grof...

Rode linzensoep

Een heerlijk kruidige soep die de innerlijke mens verwarmt. Makkelijk om vegetarisch te maken, vervang dan de kippenbouillon door een (pittige)...