Koken op hout

’s Zomers barbecuen en buiten eten is heerlijk. Maar waarom gaat u met kerst of op een andere mooie winterdag niet heerlijk en sfeervol buiten koken!...

Marsepein

Marsepein is heel makkelijk om te maken met een verrassend lekker effect. Zelfgemaakte marsepein is ook nog veel lekkerder dan die uit de winkel....

Kastanjesoep

Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 60...

Borstplaat

Zoete herinneringen oproepen aan vroeger, dat is wat borstplaat doet. Het maken vergt enige aandacht, maar het is de moeite meer dan waard!...

Humkessoep

Een stevige soep met ‘humkes’ (snijbonen) uit Overijssel. In een kleine portie prima als voorgerecht, maar in grotere porties geserveerd kan hij ook...

Jam maken

De beste jamtips vind je hier. Het is zomertijd en bij uitstek de tijd om jam te maken van al dat rijpe zomerfruit. Landleven verzamelde de beste...

Groene tomatenchutney

Het maken van een groene tomatenchutney is de ideale manier om die laatste groene tomaten, die niet meer rijp gaan worden, te verwerken. Dit recept...

Kruidenzuurkool maken: zo doe je dat

Zelf zuurkool maken is niet moeilijk, het kost alleen wat tijd. De witte kool uit jouw eigen moestuin of uit de winkel verwerk je met dit stappenplan...

Frambozentaart

Verwerk je eigen oogst en maak deze heerlijke frambozentaart in gebak voor in het weekend. Aantal personen: 6 – 8 Bereidingstijd: 1 uur en 45 min....

Ouderwetse kippensoep

Een recept om zelf een grote pan langzaam getrokken kippensoep te maken! Deze soep blijft ouderwets lekker en kan echt iedereen maken. Vroeger stond...

Hele knolselderij uit de oven

De basis is niet moeilijk: een doodsimpele knolselderij. Maar probeer dit ovenrecept eens, want als je deze smaaksensatie op tafel zet zal iedereen...

Zelf bouillon maken

De basis van een lekkere soep is een goede bouillon. Het voorbereiden op zich kost niet veel tijd, maar laat de bouillon wel urenlang zachtjes trekken...