Meringue of schuimtaart

Heb je voor een recept vooral eidooiers nodig en houd je het eiwit over? Niet weggooien, maar maak er een heerlijke meringue van: schuimtaart. Niet te...

Hete bliksem

Hete bliksem is een stamppot van appels en aardappels. Voeg je aan het recept ook nog fijne mosterd en ham toe, dan heet het gerecht ‘donder en hete...

Pastinaak walnootcake

Voor een zelfgebakken traktatie hoeft het niet altijd feest te zijn. De cake heeft een verrassend ingrediënt: geraspte pastinaak. Dat maakt de cake...

Kniepertjes en rolletjes

Nieuwjaarstraktatie uit het Oosten en Noorden. Het platte kniepertje symboliseert het oude jaar als een uitgelezen boek: het heeft geen verrassingen...

Courgette zalmquiche

Deze quiche met courgette en zalm kan je gebruiken om een stuk courgette dat over is te verwerken. Of als je in de nazomer kampt met een overschot aan...

Nostalgische vragen over smout en appels drogen

Hoe maak ik gedroogde appeltjes? En vroeger kreeg ik smoutappels met suiker op brood. Hoe maak ik die? Deze en andere vragen stelden lezers hier op...

Walnotentaartje

In de vroege herfst barsten de walnoten weer massaal uit hun bolsters. Raap een maaltje van deze kostelijke noten bij elkaar en bak er dit taartje...

Knolselderij aardappelpuree

Wintergroentes als aardappels en knolselderij hebben een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doen ze zeker niet onder voor hun...

Pompoencake

Recept voor pompoencake met rietsuiker, rozijnen en eieren. Lees hier hoe je eenvoudig zelf thuis de lekkerste pompoencake kunt maken. ...

Confituur van peer met gember

Maak deze bijzondere confituur van peer met gember. Volgens bedenkster Madam Confituur is dit de ultieme zentherapie! In Landleven 7 2014 staat een...

Raasdonders

Ouderwets lekkere stevige kost! Dit heb je nodig: 15 g boter of 1 el olie 2 kleine uien, in ringen 300 g gerookte spekblokjes 2 el ketjap manis 1 el...

Kaaspers van eigen hand

Zelfgemaakte kaas is lekker. En om kaas te kunnen maken is een kaaspers erg handig. Met deze werkbeschrijving van Hans L. Schippers maak je zelf een...