Lekker culinair: groene tomatenjam

Onrijpe groene tomaten is een prima ingrediënt om te verwerken in zoetzuur en chutneys. Dit recept biedt volop inspiratie voor nazomers inmaken. Soms...

Tamme kastanjecake

Vanaf oktober vallen de tamme kastanjes van de boom. Lekker om te poffen, of maak een heerlijke volle cake met tamme kastanjes. Hier vind je het...

Kan gietijzeren pan in de oven?

Culinair redacteur Klaske krijgt vaak vragen over haar recepten of de bereidingswijze. De vraag en het antwoord erop vind je hier. Kan gietijzeren pan...

3 Recepten voor kerstkoekjes

Zin gekregen om te gaan bakken na het zien van de feestelijke kerstreportage in ons decembernummer? Hier vind je 3 recepten voor bijzondere...

Vanille-ijs van geitenmelk

Een romig ijsrecept met geitenmelk en vanille. Dit heb je nodig: 100 g suiker 4 eierdooiers 0,5 l geitenmelk 1/2 vanillestokje, opengesneden een...

Vlierbloesemsiroop

Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden om zelf vlierbloesemsiroop te maken. De geurige bloesems gevangen in een zoet siroopje geven me de...

Zwarte bessenlikeur

Maak je eigen bessenlikeur. Niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk om zelf te maken. Dit heb je nodig: 500 g zwarte bessen 200 g suiker...

Vijgentaart

Een bijzondere lekkernij met verse vijgen. De taart ziet er ook nog eens prachtig uit. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 40 min. Dit heb je nodig:...

Kweeperenlikeur

Kweeperen hebben een gunstige invloed op de spijsvertering. Presenteer deze geurige kweeperenlikeur daarom na de maaltijd bij een kopje koffie of...

Stoofperen in rode wijn

Een heerlijk kruidig bijgerecht. Bereidingstijd: 2,5 uur Dit heb je nodig: 2 kg stoofperen 1 fles rode wijn 10 kruidnagels 4 steranijs 4...

Herfstschotel met tamme kastanjes: verrassend recept

Voor deze herfstschotel combineren we allerlei lekkers uit de natuur. Zo kun je tamme kastanjes heel erg goed gebruiken in herfstachtige recepten....