Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Crumble met crunchy kruimeltopping
Deze heerlijke crumble maak je met een vulling van seizoensfruit. Bijvoorbeeld rabarber en aardbei, gemengde bosvruchten, kruisbessen of appel en...
Kruukpleatjes
Dit typisch Flakkeese koekje wordt gebakken in de koekenpan. Vermoedelijk is de naam een verbastering van ‘kruud’ (kruiden/specerijen) en werd met...
Boerenkoolquiche
Zin in eens wat anders op tafel? Maak dan deze boerenkoolquiche in plaats van de oude vertrouwde boerenkoolstamppot. Ziet er verrassend uit, maar is...
Moskovische tulband
Op de cover van Landleven nummer 11 van 2016 staat een heerlijke tulband. Hieronder vind je het originele recept van banketbakker Cees Holtkamp die...
Koken met Klaske
Hier vind je het inkijkexemplaar en de filmpjes die horen bij een aantal recepten uit het nieuwe Landleven-kookboek Koken met Klaske. Onze eigen...
Waar koop je eetbare bloemen als je geen tuin hebt?
Culinair redacteur Klaske krijgt vaak vragen over haar recepten of de bereidingswijze. De vraag en het antwoord erop vind je hier. Vraag Ik had een...
Top 4: lekkerste boerenkool
Weinig maaltijden verbroederen zo als de eerste boerenkoolstamppot van de winter. Maar er is ook weinig groente die zoveel discussie oplevert. Moet de...
Rijssense speculaashartjes
Rijssense speculaashartjes zijn brokken speculaas in een mooie vorm, naar traditioneel recept uit Overijssel. Bereidingstijd: 2,5 uur Dit heb je...
Pruimenchutney
Vandaag kwamen de hulptroepen schillen en pruimen plukken en zo veranderde de keuken in een grote gaarkeuken vol met bakken fruit en enorm grote...
Rabarbertaart
Een friszoete taart met rabarber en amandel. Aantal personen: 8. Bereidingstijd: 50 min. Dit heb je nodig: 150 g bloem 75 g gemalen amandelen 2 volle...
Jam met stoofperen en gluhwein
Een heerlijk jammetje voor op brood is nooit verkeerd. Maak je eigen jam nu met wat extra pit. Dit recept met gluhwein en stoofperen zal zeker in de...
Paardenbloemengelei
Uitbundig goudgeel gekleurde weilanden in april zijn al reden genoeg om de paardenbloem in ons hart te sluiten. Maar laat ook jouw maaltijden eens...