Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Stoofpeertjes in witte wijn
Rogé Offermans ontwikkelde diverse recepten waarbij al het goeds uit zijn streek, Zuid-Limburg, naar boven komt. Bijvoorbeeld deze stoofpeertjes....
Garnalenpasteitjes
Reinoud Koeman is garnalenvisser voor zijn plezier. Iedereen mag dat doen, om zelf de lekkerste verse garnalen te bereiden. Bereidingstijd: 3,5 uur...
Pompoensoep
Een heerlijke herfstige soep met pompoen. Tip: wil je de soep graag wat pittiger maken? Een scheut chilisaus geeft het geheel een ‘kick’....
Sinaasappel-gemberfudge
Op een koude herfstdag kan iets zoets verwarmen en troosten. Probeer deze zelfgemaakte fudge (zachte karameltoffee). Zoet en kruidig: perfect bij guur...
Janhagel
Deze hoeveelheid is precies genoeg voor één grote bakplaat janhagel. Greinsuiker kun je kopen bij bakwinkels, molens of via internet...
Christmas cake
Een feestelijk nagerecht dat goed past bij de kerstdagen, deze Christmas cake. Maak hem een paar dagen van tevoren, zodat de smaken zich goed kunnen...
Zachtjes gesmoorde uiensoep met boerenkaasbroodstengels
Lekker om gasten voor te zetten op een winterse dag: deze smaakvolle uiensoep met zelfgemaakte broodstengels. Bereidingstijd: 45 min. Uiensoep – Dit...
Mini chocoladetulbandjes met chocoladesaus
Wij gebruikten voor deze mini-tulbandjes de Bundt brownie-vorm van Nordic Ware (€ 34,95 via www.cookerathome.nl). In plaats daarvan kun je ook een...
Zelfgemaakte amandelspijs
Gebruik deze amandelspijs in je kerststol of in andere recepten. Voor de kerststol heb je iets meer dan de helft nodig. Overgebleven amandelspijs kun...
Wafels
De Hollandse wafelbakkers waren vroeger beroemd in Europa. Met grote gietijzeren wafelijzers trokken zij langs grote steden, waar ze hun wafels bakten...
Driekoningentaart
Driekoningenfeest, 6 januari, was de afsluiting van het oude joelfeest. Degene die de boon in deze taart vindt, is koning voor de...
Dikke koek
In Zaandam en Volendam trakteerde men tijdens de feestdagen op dikke koek, een soort broeder of ketelkoek. Vrijwel elke boerderij had een eigen...