Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Tomatentulpen
Het lijken net echte tulpen, deze gevulde pruimtomaatjes. Lekker als hapje bij de borrel, als bijgerecht of als tapas. Bereidingstijd: 10 min. Dit heb...
Kruisbessengelei met pepermunt
Ondanks zijn stekelige voorkomen kun je de kruisbes op veel lekkere manieren bereiden. Probeer eens deze verrassende combinatie. Voor ongeveer 3...
Pittige olie
Een leuk cadeau voor keukenprinsen of -prinsessen. Je maakt de olie met zelf gedroogde rode pepers of kant- en klare chilivlokken uit de winkel....
Zelfgemaakte mosterd
Een recept waarbij je volop kunt variëren: voeg andere kruiden toe (nootmuskaat, gemalen kruidnagel, dille), gebruik een andere azijn (dragon- of...
Kerstjam
Deze pruimenjam is op smaak gemaakt met heerlijke kerstachtige kruiden als kaneel en kardemom. Geef eens een potje jam uit jouw voorraad cadeau....
Rozengelei van Margaret Willems
Deze bijzondere jam kreeg een eervolle vermelding bij de Landleven Jamwedstrijd in 2010: rozengelei met gember en rode wijn. Het recept is voor twee...
Salie-walnootbroodjes
Deze hartige broodjes met salie en walnoot zijn erg lekker als borrelhapje of als voorgerecht met wat salade. Bereidingtijd: 3 uur Dit heb je nodig...
Confituur van frambozen met sinas en Cointreau
Madam Confituur: “Als je één likeur in huis moet halen, is het een sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Cointreau). Door zijn fruitige smaak kun je hem...
Stoofpeertjes in witte wijn
Rogé Offermans ontwikkelde diverse recepten waarbij al het goeds uit zijn streek, Zuid-Limburg, naar boven komt. Bijvoorbeeld deze stoofpeertjes....
Garnalenpasteitjes
Reinoud Koeman is garnalenvisser voor zijn plezier. Iedereen mag dat doen, om zelf de lekkerste verse garnalen te bereiden. Bereidingstijd: 3,5 uur...
Pompoensoep
Een heerlijke herfstige soep met pompoen. Tip: wil je de soep graag wat pittiger maken? Een scheut chilisaus geeft het geheel een ‘kick’....
Sinaasappel-gemberfudge
Op een koude herfstdag kan iets zoets verwarmen en troosten. Probeer deze zelfgemaakte fudge (zachte karameltoffee). Zoet en kruidig: perfect bij guur...