Cider

Cider is een mousserende, zwak alcoholische wijn van appel. De perenvariant wordt perry genoemd en kan op dezelfde manier worden bereid. Dit heb je...

Winters jam maken

Jam maken in de winter doe ik regelmatig. Het klinkt raar, maar eigenlijk is het heel logisch. Ten tijde van de overvloedige oogst ben ik druk met...

Koken op hout

’s Zomers barbecuen en buiten eten is heerlijk. Maar waarom gaat u met kerst of op een andere mooie winterdag niet heerlijk en sfeervol buiten koken!...

Jam maken

De beste jamtips vind je hier. Het is zomertijd en bij uitstek de tijd om jam te maken van al dat rijpe zomerfruit. Landleven verzamelde de beste...

Kruidenzuurkool maken: zo doe je dat

Zelf zuurkool maken is niet moeilijk, het kost alleen wat tijd. De witte kool uit jouw eigen moestuin of uit de winkel verwerk je met dit stappenplan...

Zelf bouillon maken

De basis van een lekkere soep is een goede bouillon. Het voorbereiden op zich kost niet veel tijd, maar laat de bouillon wel urenlang zachtjes trekken...

Tips voor bosbessen plukken

Met het hele gezin bosbessen plukken is een leuk én nuttig uitje. Kinderen hebben plezier aan het plukken en leren daarnaast dat er heel wat lekkers...

Mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is niet moeilijk en het is zo klaar. Zonder overbodige toevoegingen maak je zo een heerlijke smaakmaker voor bij bijvoorbeeld...

Sap koken met een sappan

Zelf sap koken is een manier van inmaken die niet veel mensen meer gebruiken. Jammer, want het is de moeite meer dan waard! Redacteur Klaske Bakker...

Zelf olie persen

Veel mensen die buitenaf wonen hebben iedere herfst een aardige oogst aan noten. Jammer genoeg zijn er niet veel opties om de opbrengst te verwerken....

Kruiden bewaren

In de zomer haal je verse kruiden eenvoudig uit je eigen kruidentuin. Laat het groen niet verwelken en verwerk de planten nu in olie, azijn en suiker....

Alles over wecken en inmaken

Wecken is als culinaire traditie toegevoegd aan de Unesco-Werelderfgoedlijst van immaterieel erfgoed. Carolina Verhoeven van de Landskeuken is in...