Energiekoeken

Deze energierepen zijn erg lekker bij de koffie en geven weer volop energie om door te gaan! Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je nodig 175 g havermout...

Appels onder een dekentje

Nostalgie ten top! De appeltjes worden gevuld met rozijnen, basterdsuiker en speculaaskruiden, en overgoten met een zelfgemaakte vanillevla....

Varkenshaasjes

Varkenshaasjes bereid op een open vuur of de barbecue. Een recept van ‘Oerkok’ Willem ter Steeg. Dit heb je nodig 4 varkenshaasjes (of kophaasjes)...

Pioniersbrood

  Dit pioniersbrood is een stevig volkorenbrood in een pan op open vuur gebakken. Hier vind je hoe je dit brood bakt.Bereidingstijd: 1,5 uur Dit heb...

Kalkoen met abrikozenvulling

Kerst is niet compleet als dit gerecht niet op tafel staat bij Harry van de Bunt uit ‘t Zandt. “Veel mensen denken dat kalkoen met Kerst een Engels...

Kerrie koolraap

Wintergroentes als aardappels, prei, koolraap en knolselderij hebben een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doen ze zeker niet onder...

Aardappelbrood

Een ander aardappelgerecht: brood van aardappelpuree. Dit brood is erg lekker bij hachee of een andere stoofpot. Gebruik het om de vochtige saus mee...

Rode linzensoep

Rode linzensoep is een heerlijk kruidige soep die de innerlijke mens verwarmt. Makkelijk om vegetarisch te maken, vervang dan de kippenbouillon door...

Boerenkoolvlechtbrood

Restjes gebakken boerenkool zijn erg lekker op brood. Dit is het recept van een bakkersknecht die vijftig jaar geleden in de wintermaanden met zijn...

Mosterd

Zelf mosterd maken blijkt verrassend simpel. Ook leuk om cadeau te geven. Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je nodig 100 g mosterdzaad 200 ml witte...

Chocolade pindakoekjes

Een koekjesrecept van Martha Stewart. Bereidingstijd: 35 min. Dit heb je nodig 300 g havervlokken 100 g bloem 1 tl baksoda 1 tl bakpoeder 1/2 tl zout...

Worstenbroodjes

Deze zelfgemaakte worstenbroodjes zijn heerlijk als snack of om lekker mee te nemen. Je kunt ze namelijk prima van te voren maken en afbakken....