Perzik framboosplaatkoek

Verwerk je verse of ingevroren frambozen in deze heerlijke plaatkoek. Bereidingstijd: 1 uur Dit heb je nodig 250 g zachte boter 180 g suiker 3 zakjes...

Nieuwe aardappelen met rozemarijn en knoflook

Nieuwe aardappelen luiden de zomer in. Een heerlijk en makkelijk ovenrecept. Bereidingstijd: 45 min. Dit heb je nodig 600 g nieuwe aardappelen 1 takje...

Confituur van uien

Heerlijke ingemaakte uien. Bereidingstijd: 1,5 uur Dit heb je nodig 600 g uien 4 el olijfolie 1 el tomatenpuree 3 el balsamicoazijn 2 dl port of...

Gepofte uien

Zoete gepofte uien met pittige kaas. Bereidingstijd: 1 uur Dit heb je nodig 4 rode uien naar smaak zeezout 3 dl port 3 el honing 100 g Blue Stilton of...

Aardbeiensmoothie

Is je aardbeienoogst mislukt? Verwerk de niet zo mooie vruchten in een smoothie. Bereidingstijd: 5 min. Dit heb je nodig 1 handvol bevroren aardbeien...

Bagels

Bagels werden bekend in Amerika, waar geïmmigreerde Joden het recept mee naartoe namen. Bagels lijken qua uiterlijk wat op donuts, maar ze worden...

Geleworteltaart van Jac

Jac Nijskens verbouwt ruim 650 verschillende groentes in de Historische Groentehof bij het Limburgse dorpje Rijkel. Enkele daarvan zijn typisch voor...

Zwartebessenlimonade

Verwerk wat je over hebt van de zwartebessenoogst deze zomer tot een heerlijk limonade waar het hele gezin van zal genieten. Proost! Dit heb je nodig...

Choco-karamelappels

Verander een doodgewoon, simpel appeltje in een bijzonder smakelijke traktatie, die er ook nog eens mooi uitziet. Echt iets voor zoetekauwen!...

Zelf rookworst maken

Met het stamppottenseizoen is ook het rookworstenseizoen weer aangebroken. Dennis Lonis uit Opmeer maakt zijn rookworsten altijd zelf: eerst maakt hij...

Knapperige wintersalade

Vooral tijdens de wintermaanden heb je veel vitamines nodig. Je kunt vitaminetabletjes kopen, maar je kunt ook een heerlijke wintersalade maken. Deze...

Feestelijke duindoorntaart

Deze taart smaakt anders dan je zou verwachten. De duindoornbessen zijn fris en bitter, maar door de zoete slagroom is de taart toch in balans....