Stoofvlees met winterbier

Lekker lang koken op koude winterdagen. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 150 minuten Dit heb je nodig: 600 g magere runderlappen 50 g roomboter 2...

Balkenbrij met ontbijtspek en gegrilde appels

Een ouderwets recept voor balkenbrij met spek en appel. Balkenbrij is een echt streekgerecht en wordt gemaakt van varkensvlees met boekweitmeel en...

Stevige knolselderijsoep

Deze stevige knolselderijsoep serveer je met gerookte forel en frisse tuinkers. Heerlijk als voorgerecht op een winterse avond. Aantal personen: 4...

Bietjescake met glazuur

Een vrolijke versierde taart met een verrassende basis. Aantal personen: 6-8 Bereidingstijd: 80 minuten Dit heb je nodig: 250 g suiker 200 ml...

Kleine uientaartjes

Heb je nog uien liggen waarvan je even niet weet wat je er nog mee kunt maken? Ga dan aan de slag met dit vrolijke gerecht voor uientaartjes. Deze...

Gevulde uien met groene peper en paprika

Deze gevulde uien met groene peper, gehakt en paprika zijn een pittig bijgerecht voor in de lente. Hier lees je hoe je ze maakt. Aantal personen: 6...

Kruidige meizoentjessalade

Meizoentje is een liefelijke volksnaam voor het madeliefje. Veel weilanden zijn in het voorjaar met deze mooie bloemetjes bezaaid. Ze zijn een lust...

Pickles van meizoentjes

Proef de lente met pickles van meizoentjes (madeliefjes) en anijs. Ze zijn gezond en lekker. Heerlijk als kappertjes in een salade of verwerk de...

Sigrids voorjaarssoep

Gebruik de wilde groenten uit je tuin of border in dit frisse voorjaarssoepje. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 20 minuten Dit heb je nodig: klontje...

Brandneteltaart

Een leuke manier om brandnetels te gebruiken in de keuken. Deze taart is geschikt voor 6-8 personen. Bereidingstijd: 60 minuten (inclusief 30 minuten...

Balsamico met framboosjes

Met verse frambozen uit je eigen tuin maak je in een handomdraai deze bijzondere balsamicoazijn. Je geeft er je zomersalades een friszuur en fruitig...

Gevulde daglelies

Een bijzonder borrelhapje waarmee je je gasten zeker verrast. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 15 minuten Dit heb je nodig: 4 daglelies...