Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Brandneteltaart
Een leuke manier om brandnetels te gebruiken in de keuken. Aantal personen: 6-8 Bereidingstijd: 60 minuten (inclusief 30 minuten bakken) Dit heb je...
Balsamico met framboosjes
Met verse frambozen uit je eigen tuin maak je in een handomdraai deze bijzondere balsamicoazijn. Je geeft er je zomersalades een friszuur en fruitig...
Gevulde daglelies
Een bijzonder borrelhapje waarmee je je gasten zeker verrast. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 15 minuten Dit heb je nodig: 4 daglelies...
Gebakken vijg met zoethout, lange vingers en roomkaas
Een bijzonder recept met vijgen en roomkaas. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 20 minuten Dit heb je nodig: 4 vijgen 100 g suiker 50 g boter 50 g...
Witlof met hazelnootpesto
Rijpe noten van de hazelaar zijn bruin tot diep oranjegeel van kleur. September is de tijd waarin ze zich van hun bolster ontdoen en op de grond...
Appelthee uit eigen tuin
Bezig met een lekkere appeltaart? Gooi de appelschillen niet weg. Daar is overheerlijke thee van te trekken. Bij het ontbijt, tussen de middag of na...
Gevulde notentaart
Een feestelijke gevulde taart met hazelnoten. Dit recept is genoeg voor vier personen. Bereidingstijd: 90 minuten, incl baktijd Dit heb je nodig: 250...
Amandelslak met notenvulling
Deze amandelslak met notenvulling is een lekkernij voor bij de koffie of als nagerecht. Dit recept is genoeg voor vier personen. Bereidingstijd: 30...
Dessertwijn van vlierbessen
Vlierbessenwijn is een mooie donkere wijn, die qua postuur en alcoholpercentage het meest aan port doet denken. Dit heb je nodig: 1,5 kg...
Cranberryparfait met krokante kastanjes
Een bijzondere parfait met frisse cranberry’s en tamme kastanjes. Aantal personen: 4-6 Bereidingstijd: 30 minuten Dit heb je nodig: 100 g tamme...
Dauphinoise van aardappel en pastinaak
Een heerlijk simpel bijgerecht van aardappel en pastinaak voor bij wat groenten. Dauphinoise is een Franse techniek om aardappelen klaar te maken. In...
Tijd voor nieuwe aardappelen
De zomer is aangebroken. De eerste vroege aardappelen zijn klaar om gerooid te worden. Heerlijk om vanavond op tafel te zetten, gekookt met een...