Cheesecake

Zelf cheesecake maken? Dat is niet ingewikkeld en levert een heerlijk resultaat op. Er zijn eindeloos veel combinaties met deze veelzijdige taart. Van...

Stoofpeertjes

Recept voor stoofpeertjes met rode wijn, basterdsuiker en kaneel. Lees hier hoe je eenvoudig zelf thuis de lekkerste stoofpeertjes kunt maken....

Recept voor de lekkerste glühwein

Wat is er nou lekkerder om tijdens een koude winterdag een glaasje glühwein te drinken? Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai zelf de...

Maak zelf kaneelrolletjes

Deze kaneelrolletjes zijn verrassend, lekker en niet moeilijk om te maken. De kaneel zorgt voor een aangename smaak. De kans is daarom groot dat je na...

Charlotte russe

Een feestelijk nagerecht voor het hele jaar, charlotte-russe Aantal personen: 5. Bereidingstijd: 20 min (+ 2 uur opstijven). Dit heb je nodig...

Kabinetpudding

Kabinetpudding, een klassiek nagerecht met krenten en rozijnen. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 35 min. Dit heb je nodig voor kabinetpudding: 0,25...

Kabeljauw met beukenzwamsaus

Een lekker visrecept voor in de herfst. Aantal personen: 2. Bereidingstijd: 40 min. Dit heb je nodig voor kabeljauw met beukenzwamsaus: 150 g...

Advocaat

Een toefje slagroom er bovenop maakt het feestje compleet. Bereidingstijd: 15 min. Dit heb je nodig voor advocaat: 1,5 kop rietsuiker 2 tl...

Frambozengranita

Deze frambozengranita smaakt heerlijk verfrissend als toetje, maar ook zo maar als tussendoortje. Om alvast te genieten van de frambozenoogst. Dit...

Poffert zoals in het emailmuseum

In een grijsgewolkte emaillen poffertpan kookt Mieke, partner van Wim van Heeswijk, eigenaar van Emaille Museum ‘Het Kleine Aadal’ in Erp, geregeld...

Sap maken

Vruchtensap is de basis van de wijn. Voor kleinschalig gebruik zijn er sapcentrifuges of stoomketels. Stoomketels zijn vooral geschikt voor zachtfruit...

Hulpstoffen voor wijnmaken

Voor het maken van wijn heb je een aantal hulpstoffen nodig. Lees ook het uitgebreidere artikel over gist. Gist is er in alle mogelijke soorten...