Frambozengranita

Deze granita smaakt heerlijk verfrissend als toetje, maar ook zo maar als tussendoortje. Om alvast te genieten van de frambozenoogst. Dit...

Poffert zoals in het emailmuseum

In een grijsgewolkte emaillen poffertpan kookt Mieke, partner van Wim van Heeswijk, eigenaar van Emaille Museum ‘Het Kleine Aadal’ in Erp, geregeld...

Sap maken

Vruchtensap is de basis van de wijn. Voor kleinschalig gebruik zijn er sapcentrifuges of stoomketels. Stoomketels zijn vooral geschikt voor zachtfruit...

Hulpstoffen voor wijnmaken

Voor het maken van wijn heb je een aantal hulpstoffen nodig. Lees ook het uitgebreidere artikel over gist. Gist is er in alle mogelijke soorten...

Vruchtenwijn

Wanneer er gebruik is gemaakt van andere vruchten dan druiven mag dit product wettelijk geen ‘wijn’ worden genoemd, maar vruchtenwijn of bijvoorbeeld...

Gist, veel zwarte kleine bolletjes

Wijnmaken berust op een simpel procedé: aan een suikerhoudende drank (vruchtensap) wordt gist toegevoegd, die de suikers omzet in alcohol. Het...

Gevulde peultjes

Frisse peultjes gevuld met roomkaas en kruiden. Bereidingstijd: 10 min. Dit heb je nodig: 100 g peultjes 1400 g roomkaas handjevol verse kruiden...

Groene bonensalade

Een frisse zomersalade. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 45 min. Dit heb je nodig: 1 kg tuinbonen 500 g doperwtjes 300 g peultjes 1 ui,...

Omelet met toppen van tuinbonen

Een zomerse omelet met de toppen van tuinbonen. Aantal personen: 2. Bereidingstijd: 10 min. Dit heb je nodig: 1 vergiet vol tuinboontoppen (toppen van...

Doperwtjessoep

Een fris zomersoepje met doperwtjes en gember. Aantal personen: 4. Bereidingstijd: 25 min. Dit heb je nodig: 1 ui, fijngesnipperd 2 cm verse gember...

Zwarte bessen op vanillesiroop

Genoeg voor vier jampotten vol. Bereidingstijd: 30 minuten. Dit heb je nodig: 1 kg zwarte bessen 125 ml witte wijnazijn 375 ml witte wijn 2...

Fiens makkelijke zalmquiche

Een gemakkelijk maar lekker recept met zalm uit de oven. Personen: 8 Bereidingstijd: 20 min (+ 50 minuten in de oven). Dit heb je nodig voor de...