Belgische uiensoep

Deze uiensoep met Belgisch bier vult heerlijk op een koude winterdag. Natuurlijk ontbreken de stokbroodjes met gesmolten kaas niet. Aantal personen:...

Stoemp

Deze stamppot is een luxe versie van het oorspronkelijke gerecht. De meest sobere uitvoering bevat alleen aardappelen en wortels, net als de...

Vlaams stoofvlees

Aan deze stoofpot wordt traditioneel een boterham met grove mosterd toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het gerecht goed bindt. Aantal personen: 4....

Pastei met korstdeeg

  Pastei uit de oven met riblappen, champignons en spruitjes.Aantal personen: 6. Dit heb je nodig: 300 g bloem 200 g koude boter flinke snuf zout 50...

Cheesecake

Zelf cheesecake maken? Dat is niet ingewikkeld en levert een heerlijk resultaat op. Er zijn eindeloos veel combinaties met deze veelzijdige taart. Van...

Stoofpeertjes

Recept voor stoofpeertjes met rode wijn, basterdsuiker en kaneel. Lees hier hoe je eenvoudig zelf thuis de lekkerste stoofpeertjes kunt maken....

Recept voor de lekkerste glühwein

Wat is er nou lekkerder om tijdens een koude winterdag een glaasje glühwein te drinken? Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai zelf de...

Kaneelrolletjes

Deze kaneelrolletjes zijn verrassend, lekker en niet moeilijk om te maken. De kaneel zorgt voor een aangename smaak. De kans is daarom groot dat je na...

Charlotte russe

Een feestelijk nagerecht voor het hele jaar. Aantal personen: 5. Bereidingstijd: 20 min (+ 2 uur opstijven). Dit heb je nodig: 100 g lange vingers 2...

Kabinetpudding

Een klassiek nagerecht met krenten en rozijnen. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 35 min. Dit heb je nodig: 0,25 l room 0,25 l melk 3 eierdooiers 60...

Kabeljauw met beukenzwamsaus

Een lekker visrecept voor in de herfst. Aantal personen: 2. Bereidingstijd: 40 min. Dit heb je nodig: 150 g beukenzwam 2 sjalotjes 1 grote teen...

Advocaat

Een toefje slagroom er bovenop maakt het feestje compleet. Bereidingstijd: 15 min. Dit heb je nodig: 1,5 kop rietsuiker 2 tl vanillesuiker 2 koppen...