Kabinetpudding

Een klassiek nagerecht met krenten en rozijnen. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 35 min. Dit heb je nodig: 0,25 l room 0,25 l melk 3 eierdooiers 60...

Kabeljauw met beukenzwamsaus

Een lekker visrecept voor in de herfst. Aantal personen: 2. Bereidingstijd: 40 min. Dit heb je nodig: 150 g beukenzwam 2 sjalotjes 1 grote teen...

Advocaat

Een toefje slagroom er bovenop maakt het feestje compleet. Bereidingstijd: 15 min. Dit heb je nodig: 1,5 kop rietsuiker 2 tl vanillesuiker 2 koppen...

Frambozengranita

Deze granita smaakt heerlijk verfrissend als toetje, maar ook zo maar als tussendoortje. Om alvast te genieten van de frambozenoogst. Dit...

Poffert zoals in het emailmuseum

In een grijsgewolkte emaillen poffertpan kookt Mieke, partner van Wim van Heeswijk, eigenaar van Emaille Museum ‘Het Kleine Aadal’ in Erp, geregeld...

Gazon opknappen

Rond deze tijd is het verstandig om je gazon op te knappen. Was je al van plan om je gazon aan te pakken? Bekijk dan dit filmpje waarin onze...

Sap maken

Vruchtensap is de basis van de wijn. Voor kleinschalig gebruik zijn er sapcentrifuges of stoomketels. Stoomketels zijn vooral geschikt voor zachtfruit...

Hulpstoffen voor wijnmaken

Voor het maken van wijn heb je een aantal hulpstoffen nodig. Lees ook het uitgebreidere artikel over gist. Gist is er in alle mogelijke soorten...

Vruchtenwijn

Wanneer er gebruik is gemaakt van andere vruchten dan druiven mag dit product wettelijk geen ‘wijn’ worden genoemd, maar vruchtenwijn of bijvoorbeeld...

Gist, veel zwarte kleine bolletjes

Wijnmaken berust op een simpel procedé: aan een suikerhoudende drank (vruchtensap) wordt gist toegevoegd, die de suikers omzet in alcohol. Het...

Gevulde peultjes

Frisse peultjes gevuld met roomkaas en kruiden. Bereidingstijd: 10 min. Dit heb je nodig: 100 g peultjes 1400 g roomkaas handjevol verse kruiden...

Groene bonensalade

Een frisse zomersalade. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 45 min. Dit heb je nodig: 1 kg tuinbonen 500 g doperwtjes 300 g peultjes 1 ui,...