Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Tip voor het weekend: Hollandse zomertapas
Op warme, lome zomeravonden als deze heb je vast geen zin om uitgebreid te koken. Bereid dan de Hollandse zomertapas uit Landleven. Heerlijke hapjes...
Tips van een weckende twintiger
De Twentse twintiger Gijs Zwaferink brengt zijn vrije tijd het liefst door achter weckketel en sappan. “Ik ben gewoon helemaal weg van wecken. Het is...
Cake uit de weck
Cake laat zich prima wecken. Handig om op voorraad te hebben voor bij de koffie als er onverwacht bezoek komt! Bereidingstijd: 2 uur Dit heb je nodig:...
Proef Sneker drabbelkoek
Drabbelkoek is zoet, krokant en luchtig. Hij kruimelt wat. Deze typische koek komt uit Sneek, uit koekfabriek De Friesche Sjees, waar de familie Haga...
Zwarte-bessenfietstocht Zuid-Beveland
Vruchtbare Zeeuwse klei, weinig kans op nachtvorst in het voorjaar en de meeste zonuren van Nederland: Zuid-Beveland is ideaal voor...
Zes Limburgse streekgroentes
Jammerkoren en Heilige boontjes. Deze en andere groenten worden geteeld door Jac Nijskens in de Historische Groentehof bij het Limburgse dorpje...
Zomerse traktatie: muffins van blauwe bessen
Een heerlijke zomerse traktatie, dat zijn blauwe bessen. Ze zijn fris, zoet en ook nog eens heel erg gezond. Verwerk de bessen in deze muffins en je...
Veelzijdige courgettemuffins
Menig beginnend moestuinier vergist zich er flink in: de immense opbrengst van één enkele courgetteplant. Met dit recept voor courgettemuffins sla je...
Frisse jonge courgettesalade
Landleven geeft je deze zomer volop ideeën om je courgetteoogst te verwerken. Neem bijvoorbeeld deze frisse jonge courgettesalade: heerlijk voor...
Kruisbessenrelish
De kruisbes is een besje dat vaak onderschat wordt. Ondanks zijn stekelige voorkomen kun je de bes namelijk op veel lekkere manieren bereiden. Probeer...
Ouderwetse Hollandse gehaktballen
Op deze manier maakt moeder altijd de gehaktballen: met een scheutje ketjap manis en stukjes ui. Serveer de gehaktballen – zoals het hoort- bij...
Bottenbouillon
Hippe ‘healthy’-blogs staan er op het moment vol mee: bottenbouillon. Een aftreksel van botten zit bomvol goede, gezonde voedingsstoffen. Daarbij is...