Zes Limburgse streekgroentes

Jammerkoren en Heilige boontjes. Deze en andere groenten worden geteeld door Jac Nijskens in de Historische Groentehof bij het Limburgse dorpje...

Zomerse traktatie: muffins van blauwe bessen

Een heerlijke zomerse traktatie, dat zijn blauwe bessen. Ze zijn fris, zoet en ook nog eens heel erg gezond. Verwerk de bessen in deze muffins en je...

Veelzijdige courgettemuffins

Menig beginnend moestuinier vergist zich er flink in: de immense opbrengst van één enkele courgetteplant. Met dit recept voor courgettemuffins sla je...

Frisse jonge courgettesalade

Landleven geeft je deze zomer volop ideeën om je courgetteoogst te verwerken. Neem bijvoorbeeld deze frisse jonge courgettesalade: heerlijk voor...

Kruisbessenrelish

De kruisbes is een besje dat vaak onderschat wordt. Ondanks zijn stekelige voorkomen kun je de bes namelijk op veel lekkere manieren bereiden. Probeer...

Ouderwetse Hollandse gehaktballen

Op deze manier maakt moeder altijd de gehaktballen: met een scheutje ketjap manis en stukjes ui. Serveer de gehaktballen – zoals het hoort- bij...

Bottenbouillon

Hippe ‘healthy’-blogs staan er op het moment vol mee: bottenbouillon. Een aftreksel van botten zit bomvol goede, gezonde voedingsstoffen. Daarbij is...

Rendang

Dit is een heerlijk stoofgerecht, waarbij het vlees urenlang zachtjes wordt gegaard. Laat je niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten: de...

Toscaanse broodsalade

Toscaanse broodsalade gemaakt van oud brood. Dit gerecht is ook wel bekend onder de Italiaanse naam panzanella. Dit gerecht is zo lekker dat ik er...

Koken met kliekjes

Kook creatief met kliekjes en bespaar ongemerkt vele euro’s. Culinair redacteur Klaske Bakker geeft hier haar persoonlijke kooktips en recepten. Er...

Recepten met radijsgroen

Pesto, broodsalade en risotto met radijsgroen. Radijsgroen? Ja, het groen van de radijsjes wordt vaak vergeten. Dat is jammer, want het is zeker...

Tips voor de tomatenoogst

In de loop van elke zomer is het onvermijdelijk: de tomatenoogst groeit je boven het hoofd. Culinair redacteur Klaske Bakker weet er wel raad mee. Ze...