Zo maak je de lekkerste aardbeiensaus

Van aardbeien kun je natuurlijk prima jam maken, maar aardbeiensaus is voor de verandering ook erg lekker! Over het ijs, door de yoghurt of in...

‘Chocolate drip cake’ van Marieke de Korte

Speciaal voor de lezers van Landleven deelt Marieke de Korte haar recept van een ‘chocolate drip cake’. De druipende druppels van de zelfgemaakte...

Yoghurtijs met granola en pruimen-kaneelcompote

Van verse boerenzuivel maak je thuis dit heerlijk frisse en romige yoghurtijs met granola. Een pruimen-kaneelcompote maakt het helemaal af....

Macarons uit de moestuin

Marieke de Korte bakt de sterren van de hemel: de heerlijkste bruidstaarten, prachtige koekjes, suikerlolly’s met bloemetjes en Franse macarons....

Mini-quiches

Deze kleine quiches bak je in een muffinbakblik. Maak het jezelf makkelijk en maak ze van tevoren; ze zijn namelijk ook erg lekker lauwwarm of koud....

Schuimpjes met gedroogde aardbei

Deze leuke schuimpjes zijn heerlijk bij de high tea. Ze zijn zo gemaakt en je kunt ze zo eten of aan elkaar geplakt met stijfgeslagen slagroom....

De tuinen van het Nederlands Openluchtmuseum

Sla ze niet over maar bezoek tijdens Landleven in de Praktijk de botanische tuinen van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Oud-hoofdtuinman Rob...

Tuffelpankeukskes

Moniek Bulter is regelmatig in Twente te vinden met haar ‘Tuffelfietske’: een antieke bakfiets waarin ze tuffelpankeukskes bereidt: “Tuffel is Twents...

Makkelijke zomertaart

In de zomer doen we liever ook makkelijk in de keuken, daarom dit recept voor een heerlijke zomertaart met vers fruit, die binnen vijf minuten op...

Citroenverbenasiroop

Citroenverbena, of verveine, is een heerlijk aromatisch keukenkruid. In de winkel is het moeilijk vers te krijgen, maar als semi-winterharde struik...

Aspergesalade

Nu de aspergers weer in seizoen zijn, wil je er natuurlijk zoveel mogelijk gebruik van maken. Maak daarom eens een heerlijke aspergesalade voor bij...

Gebakken aspergesalade

Het aspergeseizoen is al vergevorderd, maar we kunnen nog even genieten van dit witte goud. Bereid de asperges dan ook eens anders. Naast de koude...