Noten in de herfst: inspiratie en tips

Het is alweer herfst, het kleurrijkste seizoen van het jaar. In de herfst kun je weer volop genieten van noten: in recepten, maar ook om bijvoorbeeld...

Creatief met pompoenen

De herfst is net begonnen, dat betekent dat het de tijd voor pompoenen is. Alles weten erover? Lees dan hier hoe creatief je hiermee kunt zijn. 3...

Appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels

Giny Meilink van Van Taart tot Toet deelt in Landleven 9 twee van haar toprecepten. De appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels is daar...

Zelf maken: boomhut

Een boomhut staat garant voor uren speelplezier in de natuur voor je (klein)kinderen. Het bouwen van een hut op hoogte begint met een degelijke en...

Zelf jam maken: jam-dilemma’s en oplossingen

Wie wel eens zelf jam heeft gemaakt, weet dat er wat handigheidjes bij komen kijken. We zetten de meest voorkomende dilemma’s voor je op een rij,...

Pastinaaksoep met blauwaderkaas

Pastinaak is in herfst en winter volop verkrijgbaar. Het is erg lekker om deze soep te maken met een Nederlandse blauwaderkaas, bijvoorbeeld Delfts...

Jachtschotel uit de AGA

De AGA, het bekende Engelse gietijzeren fornuis, kent geen enkel geheim voor Saskia Schepers. Zij heeft haar hart verpand aan deze typische manier van...

10 tips: koken op een ouderwets fornuis

Ouderwetse fornuizen bijvoorbeeld AGA zijn populair. Begrijpelijk, want ze roepen herinneringen op aan de gezelligheid van vroeger. Menig huis werd...

Mangochutney

Mangochutney is een van de bekendste chutneys. Leuk om te maken als de groenteboer op de markt de mango’s eens in de aanbieding heeft....

Kersenjam

Een heerlijke kersenjam, waarbij je het beste van het kersenseizoen in een potje vangt! Heerlijk op wit boerenbrood of op een croissantje met...

Courgettejam

Jam is in vele smaken verkrijgbaar, maar heb je ooit nagedacht over jam van… courgettes? Net even een andere smaak dan andere jamsoorten, maar zeker...

Bijzonder dessert: Zeeuwse boluspizza

Bij pizza denk je niet meteen aan een zoet toetje. Deze Zeeuwse boluspizza is dat wel. Gemakkelijk te maken en overheerlijk! Bereidingstijd: 40 min....