Engelse mince pies

Dit traditioneel Engelse gevulde koekje wordt alleen gegeten met Kerst. De vulling bestaat uit een rijk mengsel van gedroogde vruchten en noten. Het...

Kweepeer-appeljam

Kweepeer laat zich goed combineren met andere smaken. Favoriete combinaties zijn die met steranijs, kaneel, piment, vanille en kruidnagel....

Zelfgemaakte speculaasjes

  Zelfgemaakte speculaasjes zijn de lekkerste. Volgens Lydia Koopman uit het Brabantse Boekel kun je het beste rijstemeel gebruiken in plaats van...

Kweepeergelei

Kweepeergelei is net zoals jam lekker als broodbeleg. Maar je kunt de gelei ook combineren met een kaasplankje of verwerken in een kruidig stoofpotje....

Ingemaakte kweeperen

Een vergeten vrucht voor veel Nederlanders, maar niet voor de plattelandsbewoner die een boom op zijn erf heeft staan: de kweepeer. Keihard en niet...

Anijskrollen uit Brabant

Lydia Koopman uit het Brabantse Boekel bakte speciaal voor Landleven anijskrollen, een echte sinterklaastraditie uit haar jeugd. Beleg de krollen...

Maak zelf bisschopswijn

Deze heerlijke bisschopswijn is eigenlijk een mengeling van bestaande recepten. Door de ingrediënten in water te koken en pas later de wijn en port...

8 Verwarmende winterlikeurtjes

Hoe fijn is het om met de koude dagen een heerlijk likeurtje te drinken na het eten, voor de haard of gewoon wanneer je er zin in hebt? Landleven zet...

Heerlijk kerstmenu

Alvast de lekkerste recepten voor Kerstmis bij elkaar aan het zoeken? Neem dan zeker deze 7 recepten mee, zodat je gasten kunnen genieten van een...

Koffie met boerenvanille-ijs

Italianen noemen dit nagerecht affogato: sterke, hete koffie met koud roomijs. Hiermee kun je even heerlijk afkoelen. Een perfect alternatief voor de...

Geroosterde aardappels met knoflook en gebakken salie

Een heerlijk gevulde ovenschotel vol aardappels, knoflook en lekkere smaakmakers.  Aantal personen: 4.  Bereidingstijd: 2 uur. Dit heb je nodig: 2,5...

Cranberry-sinaasappelmarmeladesaus

Cranberrysaus is klassiek, makkelijk te maken en simpelweg hartstikke lekker. Maak deze saus nu zelf en voeg er wat sinaasappelmarmelade aan toe voor...