Gestoofde ganzenbout

Kok Erik Knoop is ervan overtuigd dat gerookte ganzenbout een delicatesse eerste klas is. Terwijl best veel mensen het vreemd vinden om gans te eten....

Ganzencarpaccio

Heerlijk ganzenvlees verwerkt in de carpaccio. Het smaakt anders dan de ossenhaas die normaal wordt opgediend bij carpaccio, maar is net zo lekker....

Kaneelroom

Weer eens wat anders: vul de kniepertjesrolletjes met kaneelroom, voor wat extra smaak. Bereidingstijd: 10 min. Dit heb je nodig: 200 ml slagroom, uit...

Recept voor kniepertjesdeeg

Dit recept geeft meer een deeg dan een beslag. Je kneedt de ingrediënten tot een deeg en verdeelt dit in kleine balletjes. Deze balletjes bak je tot...

Kniepertjes bakken

Het huis ruikt heerlijk naar boter en kaneel. Het wafelijzer sist en de koffie pruttelt. Het is een echte nieuwjaarstraditie om zelf kniepertjes te...

De lekkerste warme winterdrankjes

De dagen worden korter en kouder, dus is het tijd voor wat gezellige warmte in huis. Deze heerlijke winterdrankjes verwarmen je tijdens frisse...

De lekkerste hoofdgerechten voor kerst

Wat kiezen we als hoofdgerecht voor kerst? Het is elk jaar weer lastig… Landleven zet de lekkerste hoofdgerechten voor je op een rij, zodat je kunt...

Tarte tatin van pastinaak

Snijd de pastinaken en sjalotjes doormidden, verwarm de boter en de olie in een koekenpan. Bedek de groentes met het bladerdeeg en bak de tarte tatin...

Beenham uit de oven

Beenham uit de oven, een waanzinnig lekker gerecht, bestaande uit ingrediënten waardoor het makkelijk te bereiden is. Vrijwel iedereen vindt het...

De lekkerste voorgerechten voor kerst

Maak de kerst extra bijzonder met deze heerlijk voorgerechten! Landleven zet de lekkerste voorgerechten voor je op een rij, zodat jij je gasten kunt...

Gele tomatensoep

Een soep vol heerlijke groenten zoals wortel, bleekselderij en ui. Normaal gesproken is tomatensoep rood, doordat je deze soep vult met gele tomaatjes...

Geel eitje op een bedje van sla

Een geel eitje op een bedje van sla, een makkelijk te bereiden fris voorgerechtje. Hoe langer je de eieren bewaart, hoe sterker de smaak wordt....