Frambozen uit eigen tuin, wat doe je ermee?

De eerste zomerframbozen zijn rijp. Verwerk je eigen oogst in heerlijk gebak voor het weekend. Wat dacht je van perzik-framboosplaatkoek? Maar...

Rommelkruid recept

Landleven heeft een aantal recepten met rommelkruid, een kruidenmengsel dat gebruikt wordt om bijvoorbeeld balkenbrij op smaak te brengen. Eén van...

3 tips om pompoenen te schillen

Het schillen van een pompoen kan een lastig klusje zijn omdat het vruchtvlees hard is en zich niet snel gewonnen geeft. We hebben een paar handige...

Tip voor het weekend: Hollandse zomertapas

Op warme, lome zomeravonden als deze heb je vast geen zin om uitgebreid te koken. Bereid dan de Hollandse zomertapas uit Landleven. Heerlijke hapjes...

Tips van een weckende twintiger

De Twentse twintiger Gijs Zwaferink brengt zijn vrije tijd het liefst door achter weckketel en sappan. “Ik ben gewoon helemaal weg van wecken. Het is...

Proef Sneker drabbelkoek

Drabbelkoek is zoet, krokant en luchtig. Hij kruimelt wat. Deze typische koek komt uit Sneek, uit koekfabriek De Friesche Sjees, waar de familie Haga...

Zes Limburgse streekgroentes

Jammerkoren en Heilige boontjes. Deze en andere groenten worden geteeld door Jac Nijskens in de Historische Groentehof bij het Limburgse dorpje...

Koken met kliekjes

Kook creatief met kliekjes en bespaar ongemerkt vele euro’s. Culinair redacteur Klaske Bakker geeft hier haar persoonlijke kooktips en recepten. Er...

Tips voor de tomatenoogst

In de loop van elke zomer is het onvermijdelijk: de tomatenoogst groeit je boven het hoofd. Culinair redacteur Klaske Bakker weet er wel raad mee. Ze...

Chocolademelk-cadeautje maken

Uitgenodigd voor een lunch of diner en op zoek naar een aardigheidje voor je gastvrouw of gastheer? Neem een potje chocolademelk mee. Cacao,...

Voedsel fermenteren met Christian Weij

Fermenteren van voedsel is gezond, lekker en ook nog eens erg leuk om te doen. Christian Weij verlangde naar de zuurkool van zijn vader en probeerde...

Vergeten vlees

Van kop tot staart koken is weer in opkomst. Vlees verspillen is tenslotte zonde en er zit veel meer vlees aan een koe dan alleen biefstuk. Ook zijn...