Fruit van de maand: juli

De zomer is begonnen en dat betekent ook weer veel zomerfruit! Deze maand kun je heerlijk genieten van: aardbeien, abrikozen, appels, bramen, zwarte,...

Dadel-cranberrytaart

Dit recept werd ingezonden door een lezer van Landleven; de heer Wijnand Kraan uit Amersfoort (83 jaar) beveelt deze taart van harte aan! Het is zijn...

Weesper moppen

De Nederlandse keuken kent veel typische streekkoekjes; Weesper moppen zijn daar een goed voorbeeld van. Gemaakt van zachte amandelspijs met een...

Cake uit de wonderpan

Wie kent hem nog, de wonderpan? Anno 2022 wordt de wonderpan nog steeds gemaakt en staat deze ouderwetse kooktechniek weer in de belangstelling....

Rimpelige appels

Rond deze tijd van het jaar kan uw appeloogst er wat rimpelig uit gaan zien. De smaak is nog prima, maar voor een handappel zien ze er niet zo...

De lekkerste streekgerechten

Iedere streek in ons land heeft zo zijn eigen gewoontes, tradities en lekkernijen. Wij hebben de lekkerste streekgerechten voor je op een rijtje gezet...

Appels uit de oven

Heerlijk als herfstig toetje, deze appels uit de oven. Het recept is makkelijk te verdubbelen; gebruik zo veel appels als er in uw ovenschaal passen....

Friese dúmkes

Dúmkes danken hun typische smaak aan de anijs en de stukjes hazelnoot die erin zitten. Dúmke is Fries voor duimpje, maar waarom het koekje zo heet...

3x Winterse groentepoffertjes

Christian Boomker: “Met een gietijzeren poffertjespan kun je veel meer dan alleen zoete poffertjes maken, bijvoorbeeld deze hartige poffertjes met...

Winterse preiquiche

In Noordwolde, in het zuidoosten van Friesland, verbouwt Leander Verhoog het hele jaar biologische groenten in zijn kleine tuinderij de Kloostertuin....

Fryske sûkerbôle

Sûkerbole (suikerbrood) is een echte Friese specialiteit. Een kleverig brood met parelsuiker en kaneel. Elke Friese bakker verkoopt suikerbrood,...

Hertenstoof

Hutspotpoffertjes met hertenstoof. Christian Boomker: “Low and slow is de beste manier om deze stoofschotel te maken; neem er de tijd voor en geniet...