Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Belgische wafels recept
Met dit heerlijke Belgische wafels recept kan je nu zelf wafels thuis maken. āOp alle feestdagen, van Sint-Maarten tot Pasen, worden wafels...
Spakenburgs hart
Een Spakenburgs hart is een grote plaatkoek in de vorm van een hart. Met wit glazuur wordt er een hartenwens op geschreven; de koek wordt daarom vaak...
Magnoliasiroop maken
Wist je dat je zelf een magnoliasiroop kan maken? Wanneer de magnolia in het voorjaar bloeit, kan je van de blaadjes een siroop trekken. Die is...
Paasstol
Ā Als de paastafel mooi gedekt is en gevuld is met onder andere deze zelfgebakken paasstol en het huis gezellig versierd is, kan het feest beginnen!...
Wilde weg
Leah Groeneweg organiseert met haar partner Tim Horneman natuur- en wildplukexcursies in de Drentse natuur. Vanuit Gasselte leren ze deelnemers, van...
Sleedoornolijven
Pluk in het najaar sleedoornbessen en maak ze in als een soort olijven. Zo kun je in de lente nog genieten van de smaak van de herfst. In...
pompoenpittensaus
Leah Groeneweg organiseert met haar partner Tim Horneman natuur- en wildplukexcursies in de Drentse natuur. Vanuit Gasselte leren ze deelnemers, van...
Vleugje nostalgie met heerlijke koffierecepten op een rijtje
Waar zouden we zijn zonder ons dagelijkse bakje koffie? Je drinkt het om wakker te worden, om tien uur om even pauze te nemen van het werk op het land...
Aardpeer recept uit de oven
De aardpeer is een vaste plant uit de composietenfamilie en een lekker zoet alternatief voor aardappelen.Ā Aardperen vallen onder de vergeten...
Soep maken uit eigen moestuin
Soep is een heerlijk gerecht dat niet alleen voedzaam is, maar ook een geweldige manier om restjes op te maken en duurzaamheid te bevorderen. Wat is...
Stroopwafels
āDeze dunne wafel gevuld met honing of een suikerstroopmengsel is populair in Vlaanderen en Nederland, het land waar de meeste mensen de stroopwafel...
Vijfschaft
Dit is een ouderwets boerengerecht met vijf ingrediƫnten, vandaar de naam vijfschaft. Serveer je er worst en spek bij, dan wordt het zevenschaft...