Tarte tatin van pastinaak

Snijd de pastinaken en sjalotjes doormidden, verwarm de boter en de olie in een koekenpan. Bedek de groentes met het bladerdeeg en bak de tarte tatin...

Beenham uit de oven

Beenham uit de oven, een waanzinnig lekker gerecht, bestaande uit ingrediënten waardoor het makkelijk te bereiden is. Vrijwel iedereen vindt het...

De lekkerste voorgerechten voor kerst

Maak de kerstdagen extra bijzonder met een heerlijk voorgerecht! Landleven zet zijn lekkerste voorgerechten voor je op een rij, zodat jij je gasten...

Gele tomatensoep

Een soep vol heerlijke groenten zoals wortel, bleekselderij en ui. Normaal gesproken is tomatensoep rood, doordat je deze soep vult met gele tomaatjes...

Geel eitje op een bedje van sla

Een geel eitje op een bedje van sla, een makkelijk te bereiden fris voorgerechtje. Hoe langer je de eieren bewaart, hoe sterker de smaak wordt....

Engelse mince pies

Dit traditioneel Engelse gevulde koekje wordt alleen gegeten met Kerst. De vulling bestaat uit een rijk mengsel van gedroogde vruchten en noten. Het...

Kweepeer-appeljam

Kweepeer laat zich goed combineren met andere smaken. Favoriete combinaties zijn die met steranijs, kaneel, piment, vanille en kruidnagel....

Zelfgemaakte speculaasjes

Zelfgemaakte speculaasjes zijn de lekkerste. Volgens Lydia Koopman uit het Branbantse Boekel kun je het beste rijstemeel gebruiken in plaats van...

Kweepeer gelei

Kweepeergelei is net zoals jam lekker als broodbeleg. Maar je kunt de gelei ook combineren met een kaasplankje of verwerken in een kruidig stoofpotje....

Ingemaakte kweeperen

Een vergeten vrucht voor veel Nederlanders, maar niet voor de plattelandsbewoner die een boom op zijn erf heeft staan: de kweepeer. Keihard en niet...

Anijskrollen uit Brabant

Lydia Koopman uit het Brabantse Boekel bakte speciaal voor Landleven anijskrollen, een echte sinterklaastraditie uit haar jeugd. Beleg de krollen...