de 8 lekkerste appelgerechten

De appels vallen alweer van de bomen. Tijd voor de allerlekkerste recepten met dit heerlijke fruit.  Appelthee Bezig met een lekkere appeltaart?...

10 tips: koken op een ouderwets fornuis

Ouderwetse fornuizen bijvoorbeeld AGA zijn populair. Begrijpelijk, want ze roepen herinneringen op aan de gezelligheid van vroeger. Menig huis werd...

34 keukentips voor plattelandsbewoners

Wonen op het platteland is heerlijk, maar brengt -eerlijk is eerlijk- ook veel werk met zich mee, zeker in de oogsttijd. Hoe verwerk je bijvoorbeeld...

Speculaaskruiden

Zelfgemengde speculaaskruiden zijn lekker en op veel meer manieren te gebruiken dan alleen in speculaasjes. Door de appeltaart, een snufje over de...

Chocoladekrullen maken

Met deze chocoladekrullen maak je een eenvoudige taart mooi af. Alles wat je nodig hebt is een scherp mes en een reep chocolade. Read More

Taartsjablonen poederen

Met het taartsjabloon maak je van een eenvoudige taart een echte kersttopper. Op chocolade taart gebruikten wij poedersuiker, je kunt ook cacaopoeder...

Gekleurde schuimpjes maken

Met deze uitleg van Klaske geef je saaie witte schuimpjes een kleur. Het is eenvoudig en staat ontzettend leuk. Meringues maken Wil je weten hoe je...

Zelfgemaakte hazelnootpasta

Heb je dit jaar het geluk van veel hazelnoten? Het is even een klusje om te ze pellen, maar daarna gaat er een wereld van recepten open! Bijvoorbeeld...

Macarons uit de moestuin

Marieke de Korte bakt de sterren van de hemel: de heerlijkste bruidstaarten, prachtige koekjes, suikerlolly’s met bloemetjes en Franse macarons....

De perfecte High Tea

Voor een High Tea kun je eindeloos variëren met zoete en hartige lekkernijen. Een aantal onderdelen is een ‘must’ bij deze luxe middagmaaltijd, die...

De kersen zijn rijp

Het kersenseizoen is begonnen. Heb je geen kersen uit eigen boomgaard, dan kun je terecht bij kramen langs de weg. Vooral in de Betuwe vind je er...