Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
8 Verwarmende winterlikeurtjes
Hoe fijn is het om met de koude dagen een heerlijk likeurtje te drinken na het eten, voor de haard of gewoon wanneer je er zin in hebt? Landleven zet...
Koffie met boerenvanille-ijs
Italianen noemen dit nagerecht affogato: sterke, hete koffie met koud roomijs. Hiermee kun je even heerlijk afkoelen. Een perfect alternatief voor de...
Appellikeurtje
Zin in een lekker likeurtje, maar toch even een andere smaak proberen? Maak dan deze appellikeur, je kunt hier ook zelfgedroogde appeltjes voor...
Koffielikeur
Een heerlijk likeurtje voor na het avondeten? Maak dan deze lekkere koffielikeur! Begin wel op tijd met het maken van deze likeur, aangezien hij op...
Boerenjongens
Wie houdt er nou niet van: een lekker likeurtje of een glaasje boerenjongens op z’n tijd? Zelfgemaakt is het allerlekkerst. Zorg er wel voor dat alle...
Zuurbessensiroop
Grietje van der Meulen bereidt een tal aan siropen, geleien en jams van onder meer mispel, roos, rozenbottel braam, sleedoorn, vlierbloesem en...
Zo maak je boerenmeisjes
Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst: overheerlijke boerenmeisjes! Ook lekker voor ‘niet-boerenmeisjes’. Het is goed te combineren met ijs of...
Maak zelf heerlijke oranjebitter
Als het Koningsdag is, nemen we wat lekkers. Maar wat maakt het uit als die heugelijke dag al is geweest? Deze oranjebitter kan bijvoorbeeld makkelijk...
Speciaal advocaatje
Wie houdt er eigenlijk niet van: een lekkere likeur, advocaatje of glaasje boerenjongens op zijn tijd? Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst! In...
Tips bij bierproeven
Tijdens de wat koudere herfst en winterdagen is het extra genieten van een stevig speciaal biertje. Heerlijk op de bank of stoel bij de kachel, de...
Citroenverbenasiroop
Citroenverbena, of verveine, is een heerlijk aromatisch keukenkruid. In de winkel is het moeilijk vers te krijgen, maar als semi-winterharde struik...
Hypocras
In de Middeleeuwen was deze warme kruidenwijn al, favoriet bij de gegoede burgerij. Vernoemd naar Hippocrates, een geneesheer uit de vijfde eeuw voor...