Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Tamme kastanjecake
Vanaf oktober vallen de tamme kastanjes van de boom. Lekker om te poffen, of maak een heerlijke volle cake met tamme kastanjes. Hier vind je het...
3 Recepten voor kerstkoekjes
Zin gekregen om te gaan bakken na het zien van de feestelijke kerstreportage in ons decembernummer? Hier vind je 3 recepten voor bijzondere...
Vijgentaart
Een bijzondere lekkernij met verse vijgen. De taart ziet er ook nog eens prachtig uit. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 40 min. Dit heb je nodig:...
Meringue of schuimtaart
Heb je voor een recept vooral eidooiers nodig en houd je het eiwit over? Niet weggooien, maar maak er een heerlijke meringue van: schuimtaart. Niet te...
Pastinaak walnootcake
Voor een zelfgebakken traktatie hoeft het niet altijd feest te zijn. De cake heeft een verrassend ingrediƫnt: geraspte pastinaak. Dat maakt de cake...
Kniepertjes en rolletjes
Nieuwjaarstraktatie uit het Oosten en Noorden. Het platte kniepertje symboliseert het oude jaar als een uitgelezen boek: het heeft geen verrassingen...
Courgette zalmquiche
Deze quiche met courgette en zalm kan je gebruiken om een stuk courgette dat over is te verwerken. Of als je in de nazomer kampt met een overschot aan...
Walnotentaartje
In de vroege herfst barsten de walnoten weer massaal uit hun bolsters. Raap een maaltje van deze kostelijke noten bij elkaar en bak er dit taartje...
Pompoencake
Recept voor pompoencake met rietsuiker, rozijnen en eieren. Lees hier hoe je eenvoudig zelf thuis de lekkerste pompoencake kunt maken.Ā ...
Kwarkbrood
Zelfgebakken kwarkbrood met boter en zelfgemaakte jam. Dat is een heerlijk ontbijtje. Bereidingstijd: 1 uur en 45 min. Dit heb je nodig: 100 g...
Limburgse appelvlaai met deksel
Evi Rothenburg bakt in een van de zuidelijkste puntjes van Nederland de allerlekkerste ambachtelijke vlaaien met appels, pruimen, aardbeien of ander...
Pompoencake zoete smaakexplosie
Het donkere en dieporanje vruchtvlees van de pompoen is een heerlijk basisingrediƫnt om te verwerken in smakelijke gerechten. Je kan er alle kanten...