Crumble met crunchy kruimeltopping

Deze heerlijke crumble maak je met een vulling van seizoensfruit. Bijvoorbeeld rabarber en aardbei, gemengde bosvruchten, kruisbessen of appel en...

Kruukpleatjes

Dit typisch Flakkeese koekje wordt gebakken in de koekenpan. Vermoedelijk is de naam een verbastering van ‘kruud’ (kruiden/specerijen) en werd met...

Moskovische tulband

Op de cover van Landleven nummer 11 van 2016 staat een heerlijke tulband. Hieronder vind je het originele recept van banketbakker Cees Holtkamp die...

Rijssense speculaashartjes

Rijssense speculaashartjes zijn brokken speculaas in een mooie vorm, naar traditioneel recept uit Overijssel. Bereidingstijd: 2,5 uur Dit heb je...

Rabarbertaart

Een friszoete taart met rabarber en amandel. Aantal personen: 8. Bereidingstijd: 50 min. Dit heb je nodig: 150 g bloem 75 g gemalen amandelen 2 volle...

Tamme kastanjecake

Vanaf oktober vallen de tamme kastanjes van de boom. Lekker om te poffen, of maak een heerlijke volle cake met tamme kastanjes. Hier vind je het...

3 Recepten voor kerstkoekjes

Zin gekregen om te gaan bakken na het zien van de feestelijke kerstreportage in ons decembernummer? Hier vind je 3 recepten voor bijzondere...

Vijgentaart

Een bijzondere lekkernij met verse vijgen. De taart ziet er ook nog eens prachtig uit. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 40 min. Dit heb je nodig:...

Meringue of schuimtaart

Heb je voor een recept vooral eidooiers nodig en houd je het eiwit over? Niet weggooien, maar maak er een heerlijke meringue van: schuimtaart. Niet te...

Pastinaak walnootcake

Voor een zelfgebakken traktatie hoeft het niet altijd feest te zijn. De cake heeft een verrassend ingrediënt: geraspte pastinaak. Dat maakt de cake...

Kniepertjes en rolletjes

Nieuwjaarstraktatie uit het Oosten en Noorden. Het platte kniepertje symboliseert het oude jaar als een uitgelezen boek: het heeft geen verrassingen...

Courgette zalmquiche

Deze quiche met courgette en zalm kan je gebruiken om een stuk courgette dat over is te verwerken. Of als je in de nazomer kampt met een overschot aan...