Moestuinmuffins

Er komt nu nog niet zoveel oogst uit de moestuin, maar wat je wel op tafel kunt zetten zijn deze grappige moestuinmuffins. De lekkere chocoladecakejes...

Vlierbloesemtrifle

Dit recept voor trifle met vlierbloesem en fruit is geschikt voor vier personen. Voor de schaal op de foto hebben wij het recept verdubbeld, dat was...

Hartige lente-uimuffins met bieslookbloemetjes

Deze muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, geserveerd met wat bieslookbloemetjesboter. Heerlijk om mee te nemen tijdens een frisse...

Kersenclafoutis

Kersenbomen laten zich niet dwingen of haasten. Daarom vormen hun dieprode vruchtjes een van de weinige nog echt seizoensgebonden fruitsoorten....

Crumble met cranberry’s

Een kerstig nagerecht met cranberry’s en kardemom, heerlijk geserveerd met room, ijs of warme vanillesaus. Bereidingstijd: 1 uur Dit heb je nodig: 1...

Salie-walnootbroodjes

Deze hartige broodjes met salie en walnoot zijn erg lekker als borrelhapje of als voorgerecht met wat salade. Bereidingtijd: 3 uur Dit heb je nodig...

Garnalenpasteitjes

Reinoud Koeman is garnalenvisser voor zijn plezier. Iedereen mag dat doen, om zelf de lekkerste verse garnalen te bereiden. Bereidingstijd: 3,5 uur...

Sinaasappel-gemberfudge

Op een koude herfstdag kan iets zoets verwarmen en troosten. Probeer deze zelfgemaakte fudge (zachte karameltoffee). Zoet en kruidig: perfect bij guur...

Janhagel

Deze hoeveelheid is precies genoeg voor één grote bakplaat janhagel. Greinsuiker kun je kopen bij bakwinkels, molens of via internet...

Christmas cake

Een feestelijk nagerecht dat goed past bij de kerstdagen, deze Christmas cake. Maak hem een paar dagen van tevoren, zodat de smaken zich goed kunnen...

Mini chocoladetulbandjes met chocoladesaus

Wij gebruikten voor deze mini-tulbandjes de Bundt brownie-vorm van Nordic Ware (€ 34,95 via www.cookerathome.nl). In plaats daarvan kun je ook een...

Zelfgemaakte amandelspijs

Gebruik deze amandelspijs in je kerststol of in andere recepten. Voor de kerststol heb je iets meer dan de helft nodig. Overgebleven amandelspijs kun...