Appel-walnootchutney

Deze chutney is echt fantastisch om te maken als u een overschot aan appels hebt. Maak lekker veel, want het blijft heel lang goed. Ook leuk om weg te...

Peren-kardemomcake met custard

Peren en kardemom zijn een goede combinatie; de kardemom geeft de cake een frisse kruidigheid die ook heel goed past bij peren. Extra speciaal maak je...

Appel-citroencurd

Citroencurd is een frisse lekkernij die gemaakt wordt van citroen, boter, suiker en eieren; door appel toe te voegen wordt het eigenlijk nog...

Stoof en chips

Een maaltijd met een knipoog naar stoofvlees met friet, alleen maakt je de aardappeltjes met schil in de oven. De saus van de stoof smaakt fantastisch...

Uiensoep met bier en nagelkaas

De zoete smaak van donker bier combineert perfect met gekaramelliseerde uien. De gesmolten Friese nagelkaas op het geroosterde zuurdesembrood zorgt...

Runderstoof met aardappel en bier

Een stoofpot gegaard boven een vuurtje is leuk om te maken en, ook niet onbelangrijk, erg lekker. Het rundvlees wordt langzaam gestoofd in bier. Zo’n...

Ovenschotel met lam en pompoen

Niks is lekkerder dan een ovenschotel in de koudere maanden. En hoe leuk is het om met seizoensgroenten te koken? De herfst is aangebroken en dat is...

Soezentoren met chocola en rode vruchten

De perfecte afsluiter voor elk feestje of elke brunch, deze soezentoren! Deze toren is gemaakt met soesjes en banketbakkersroom die kant-en-klaar...

Varkenshaasje à la Ilse met appeltjes

Appels zijn rijp om te plukken en daarom ook ideaal om in gerechten te verwerken. Zo zet je in een handomdraai een feestmaal op tafel, met een lekker...

Gevuld hespengebraad

Hespengebraad is sappig en mals varkensvlees. Je kan dit stuk vlees op verschillende manieren vullen en marineren. In dit recept zitten hazelnoten en...

Spruitjessoep

Spruiten zijn er vanaf oktober tot maart. Een heerlijke herfst en wintergroente die je op veel manieren kan klaar maken. Maar zo at je spruitjes nog...

Appel, venkel en worst

Appels, varkensvlees en venkel zijn een beproefde combinatie. Dit gerecht met worstjes, venkel, aardappels en appels suddert in de oven in een laagje...