Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Pruimentaart met Eldense blauwen
De kleine pruimen van de Eldense blauwe lenen zich bijzonder goed om jam van te maken, of om deze heerlijke pruimentaart mee te bakken. Uiteraard is...
Bramenclafoutis: Franse klassieker met een twist
Clafoutis is een klassiek Frans gerecht. Het wordt traditioneel gemaakt met kersen, maar zit in dit recept vol sappige bramen. Lekker bij de koffie of...
Pruimentaart met Eldense blauwen
De kleine pruimen van de Eldense blauwe lenen zich bijzonder goed om jam van te maken, of om deze heerlijke pruimentaart mee te bakken. Uiteraard is...
Bramenbrownies met vlierbessenyoghurt
Door de bramen in deze brownies worden ze extra smeuïg. De bramenbrownies zijn lekker bij de koffie, maar met vlierbessenyoghurt maak je er een...
Worteltaart recept
Deze worteltaart is lekker smeuïg en blijft lang lekker door de geraspte wortel die er in zit. De toevoeging van rozijnen en walnoten combineert erg...
Spakenburgs hart
Een Spakenburgs hart is een grote plaatkoek in de vorm van een hart. Met wit glazuur wordt er een hartenwens op geschreven; de koek wordt daarom vaak...
Paasstol
 Als de paastafel mooi gedekt is en gevuld is met onder andere deze zelfgebakken paasstol en het huis gezellig versierd is, kan het feest beginnen!...
Stroopwafels
“Deze dunne wafel gevuld met honing of een suikerstroopmengsel is populair in Vlaanderen en Nederland, het land waar de meeste mensen de stroopwafel...
Speculaasmoppen met walnotenspijs
Speculaasmoppen met walnotenspijs, heerlijk in de winter met een warm drankje om echt in de feestdagen stemming te komen!  Dit heb je nodig:...
Pufferkes
Gerrie Hofs uit Varsseveld bakt bijna elk jaar op oudjaarsdag pufferkes. Deze lekkere, gevulde oliebollen bakt ze in een speciale pan met zeven...
Stoere bink
Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury. Haar brood was gebakken van roggemeel in plaats van de gebruikelijke...
Luxe binkjes
Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury van de Broodbakwedstrijd tijdens Landleven Winter: het was een stoer...