Blauwe bliksem

Stoofpeertjesstamppot, ook wel blauwe bliksem genoemd, is een heerlijk winters recept. Probeer vandaag nog deze heerlijke stoofpeertjesstamppot met...

Stevig gevulde wintersoep

Zo aan het einde van de winter is er in de meeste moestuinen niet veel te oogsten meer over. Maar vaak is er nog wel wat kool te vinden, en een lekker...

Winterpasta met spek, kaas en kool

Deze pasta met gestoofde witte kool met spekjes, knoflook en tijm en een flinke hand oude kaas is een makkelijk te maken wintergerecht. Dit heb je...

Langzaam gestoofd lamsvlees

Heel langzaam gegaard lamsvlees met savooiekool, dat is echt fijn winters eten. Romige, gekookte polenta past hier perfect bij, maar u kunt het ook...

Merguez-worstjes van ganzenvlees

Deze merguez-worstjes van ganzenvlees zijn gezond, mager en makkelijk zelf te maken. Dit heb je nodig: schapendarm (20-22 mm), minimaal 2 meter 600 g...

Confit van wilde gans

Ganzenvlees is gezond en mager. Je maakt deze confit van wilde gans met onder andere ui, knoflook en laurierblaadjes. Dit heb je nodig: 800 à 900 g...

Paneer in kruidige saus

Paneer is een in Nederland vrij onbekende kaas. Deze kaas komt uit de Indiase keuken en kan op veel manieren toegepast worden. Op boerderij...

Stoofpot van haan

Haan is een smaakvol stuk vlees. Van-kop-tot-kont-chef Nel Schellekens benoemde de smaak zelfs ‘als tussen fazant en kip in’. En het is een eerlijk...

Groentetas-salade

Van de oogst die op dat moment beschikbaar is in je moestuin, of de groentetas die je haalt bij de plaatselijke boer of op de markt, maak je makkelijk...

Groente van de maand: augustus

In dit artikel vind je alle groenten van de maand augustus. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Bekijk hier de overzichtsartikelen! Mais Mais...

Fruit van de maand: augustus

Deze maand kun je heerlijk genieten van: aardbeien, abrikozen, druiven, frambozen, kersen, meloenen, perzik, pruimen, mango en nog veel meer! Ontdek...

Veluwse tagliatelle carbonara

Dit recept is geïnspireerd op de Italiaanse pasta carbonara. Met speltpasta, verse eitjes uit Voorthuizen en lekkere oude boerenkaas maak je een...