Knolselderij-appelcake

Een variatie op gewone appelcake, en de zelfgemaakte karamelsaus maakt het helemaal af! Bereidingstijd: 90 min. Dit heb je nodig: Voor de cake 200 g...

Bieten-chocoladecake

Bieten en chocolade lijkt een vreemde combinatie, maar de zoete aardse smaak van bieten combineert fantastisch met de bitterzoete pure chocolade. De...

Afvalbakken groen wegwerken

De aanblik van afvalcontainers, waar dan ook op het erf, is niet fraai. Landleven timmerman Nick van Zutphen maakte er een ombouw voor. Met zijn...

Appel-kruimelkoek

Rond deze tijd van het jaar kan je appeloogst er wat rimpelig uit gaan zien. De smaak is nog prima, maar voor een handappel zien ze er niet zo...

Groente van de maand: maart

In dit artikel vind je alle groenten van de maand maart. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Bekijk hier de overzichtsartikelen! Aardappelen...

Fruit van de maand: maart

In dit artikel vind je all het fruit van de maand maart. Nog inspiratie nodig om te bakken of koken? Bekijk hier de overzichtsartikelen! Rabarber...

Fruit van de maand: februari

In dit artikel vind je all het fruit van de maand februari. Nog inspiratie nodig om te bakken of koken? Bekijk hier de overzichtsartikelen! Peren...

Groente van de maand: februari

In dit artikel vind je alle groenten van de maand februari. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Bekijk hier de overzichtsartikelen! Spruiten...

Fruit van de maand: januari

In dit artikel vind je al het fruit van de maand januari. Nog inspiratie nodig om te bakken of koken? Bekijk hier de overzichtsartikelen! Banaan Alle...

Groente van de maand: januari

In dit artikel vind je alle groenten van de maand januari. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Bekijk hier de overzichtsartikelen! Boerenkool...

Walnoot-vijgenbrood van rogge en tarwe

Klaske: “Dit walnoot-vijgenbrood rijst overnacht en hoef je niet te kneden. Ik heb het gebakken met versgemalen rogge en tarwe. Het resultaat is een...

Molenaar in eigen keuken

Het malen van tarwe, spelt en andere granen is tegenwoordig niet meer alleen weggelegd voor molenaars. Met een thuismolen kan je in je eigen keuken...