Zelfgebakken focaccia met komkommer yoghurtdip

Op warme, lome zomeravonden heb je wellicht geen zin om uitgebreid te koken. Bereid dan deze Hollandse zomertapas. Bereidingstijd: 1,5 uur Dit heb je...

Perzik framboosplaatkoek

Verwerk je verse of ingevroren frambozen in deze heerlijke plaatkoek. Bereidingstijd: 1 uur Dit heb je nodig 250 g zachte boter 180 g suiker 3 zakjes...

Bagels

Bagels werden bekend in Amerika, waar geïmmigreerde Joden het recept mee naartoe namen. Bagels lijken qua uiterlijk wat op donuts, maar ze worden...

Geleworteltaart van Jac

Jac Nijskens verbouwt ruim 650 verschillende groentes in de Historische Groentehof bij het Limburgse dorpje Rijkel. Enkele daarvan zijn typisch voor...

Choco-karamelappels

Verander een doodgewoon, simpel appeltje in een bijzonder smakelijke traktatie, die er ook nog eens mooi uitziet. Echt iets voor zoetekauwen!...

Feestelijke duindoorntaart

Deze taart smaakt anders dan je zou verwachten. De duindoornbessen zijn fris en bitter, maar door de zoete slagroom is de taart toch in balans....

Granola ofwel cruesli

Geroosterde havervlokken bak je knapperig in de oven en vervolgens voeg je toe wat je lekker vindt. Geen gepeuter aan de ontbijttafel om die stukjes...

Speculaas

Speculaasfiguren werden vroeger tijdens het Sinterklaasfeest aan familie of vrienden geschonken. Met de uitgebeelde figuur kreeg de ontvanger een...

Energiekoeken

Deze energierepen zijn erg lekker bij de koffie en geven weer volop energie om door te gaan! Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je nodig 175 g havermout...

Appels onder een dekentje

Nostalgie ten top! De appeltjes worden gevuld met rozijnen, basterdsuiker en speculaaskruiden, en overgoten met een zelfgemaakte vanillevla....

Pioniersbrood

Stevig brood in een pan op open vuur gebakken. Bereidingstijd: 1,5 uur Dit heb je nodig 2 mokken (volkoren)meel 1 mok water of melk 1/2 tl zout 1 tl...

Aardappelbrood

Een ander aardappelgerecht: brood van aardappelpuree. Dit brood is erg lekker bij hachee of een andere stoofpot. Gebruik het om de vochtige saus mee...